Volledig scherm

Dongen streeft Baronie voorbij in De Voetbaltrainer Top 200

AMATEURVOETBAL - Dongen is de hoogst genoteerde West-Brabantse club in de jaarlijkse Voetbaltrainer Top 200 van hoogst spelende amateurclubs in Nederland. Dongen bezet in de lijst de 22ste plek.

Vorig jaar was Baronie nog de hoogst genoteerde club uit de regio, met een tiende plek. Maar mede door de degradatie uit de hoofdklasse is de Bredase club dit jaar terug te vinden op plek 26. In de top honderd van jeugdopleidingen staat Baronie steevast in de top, dit seizoen op plaats negen. Voor die lijst wordt echter alleen gekeken naar het niveau waarop de jeugdselecties actief zijn. In de Top 200 jeugd, waarbij door het vakblad De Voetbaltrainer enkel naar jeugdselecties wordt gekeken is Baronie nog altijd leidend. De ploeg staat zevende.

Dongen steeg juist, vanwege de promotie naar de derde divisie. Vorig seizoen stond de club op plek 42, dit seizoen twintig plaatsen hoger. De lijst wordt aangevoerd, voor de vierde keer op rij, door AFC. Voor het samenstellen van de lijst is gekeken naar het competitieniveau van het eerste team en de jeugdselecties.

MOC'17 is terug te vinden op plaats 76. De Bergse club stond vorig jaar nog 57ste. JEKA staat 144ste (vorig jaar 133) en Roosendaal 148ste (vorig jaar 84).

De hele lijst samengesteld door het vakblad is hier te vinden.

Volledig scherm
stockfoto MOC'17
Volledig scherm
stockfoto Baronie