Volledig scherm
Invaller Roshendley Saez zorgde voor vreugde bij Dongen door in blessuretijd de winnende treffer te maken. © Pix4Profs/René Schotanus

Dongen stevig in middenmoot na knappe zege op OFC: ‘We raken op elkaar ingespeeld’

derde divisieNa de zege op ADO'20 en het punt bij de beloften van ADO Den Haag won zondag Dongen heel knap op bezoek bij nummer twee OFC. Het werd 1-2, na een late treffer van Roshendley Saez.

,,Vooraf had ik een punt heel mooi gevonden", zei een opgetogen Dongen-coach Osman Erbas op basis van de wedstrijdbeelden die hij zag van de tegenstander, een hoogvlieger in de derde divisie. ,,Maar in de eerste helft waren we gewoon heer en meester.”

Aanvoerder Jan Gerrits zette de bezoekers na een half uur spelen op voorsprong in Oostzaan. ,,In alle opzichten waren we de bovenliggende partij", zag Erbas. ,,Als ik dan toch een verbeterpuntje moet noemen, is dat we niet verder uitliepen.” Na rust veranderde er aan dat beeld weinig volgens de oefenmeester, maar kwam OFC toch op gelijke hoogte dankzij Tim Freriks. ,,Een topspits", oordeelde Erbas. ,,Die kan zo mee in de tweede divisie. Hij heeft aan een kans genoeg.”

Lang leek het duel op een gelijkspel uit te draaien. Net voor tijd kreeg de thuisploeg een niet te missen kopkans op de 1-2, maar die ging er niet in. Aan de andere kant was het wel raak uit de counter: de razendsnelle invaller Roshendley Saez werd de Dongense matchwinner.

Dongen staat dankzij de zege stevig in de middenmoot van de derde divisie, na een moeizame start van de competitie. ,,Het was wachten op het moment dat we op elkaar ingespeeld zouden raken. Dat moment is inmiddels aangebroken, daar plukken we nu de vruchten van.”

 1. Overzicht | Bavel en Achtmaal pakken eerste periodetitel, Kruisland verslaat Cluzona

  Overzicht | Bavel en Achtmaal pakken eerste periodeti­tel, Kruisland verslaat Cluzona

  Bavel kroonde zich op eigen kracht tot periodekampioen in de derde klasse. De groen-witten kwamen pas na rust op voorsprong tegen laagvlieger RCD, maar wist door de 3-1-overwinning het nacompetitieticket alvast te boeken. Runner-up Gilze kwam te kort. In de zondag vijfde klasse B ging de eerste periodetitel naar Achtmaal, het profiteerde optimaal van het slippertje van Gloria UC vorige week en werd op doelsaldo periodekampioen.
 2. Rake kopstoot extra smet op zware nederlaag Zundert, late treffer RBC nekt Steenbergen
  zondag 3A

  Rake kopstoot extra smet op zware nederlaag Zundert, late treffer RBC nekt Steenber­gen

  De ene week speelt Zundert de sterren van de hemel, een week later kan het helemaal anders zijn. Niet alleen ging het met ruime cijfers onderuit bij Terneuzen, het duel werd ontsierd door een rake kopstoot van een speler van Zundert. RBC voerde ook na de winterstop de druk maar eens op bij koploper Gastel. Tegen een strijdend Steenbergen was Marouane Hamdoune met een late treffer de matchwinner.