Volledig scherm
© Jeffrey Oomens

Dongen start seizoen met 3-1 nederlaag bij UDI'19

UDEN - Het avontuur in de derde divisie is voor VV Dongen gestart met een nederlaag. Op bezoek bij UDI 19 werd met 3-1 verloren.

Die uitslag was ietwat geflatteerd. De Dongense formatie speelde namelijk aanvallend en verzorgd voetbal en creeërde aardig wat scoringskansen. Maar de uitblinkende UDI-doelman Sander Maas voorkwam deze zaterdagavond veelvoudig een Dongense treffer. Zijn collega Jordy Taal moest in de eerste helft wel tweemaal vissen. Spits Sam Wassenberg ging effectief om met zijn kansen en schoot tweemaal raak voor de thuisploeg. 2-0 was de ruststand.

Na de pauze ging Dongen door met wat het voor rust ook al deed: aanvallen. Remon Koenen knalde in minuut 61 de verdiende 2-1 tegen de touwen met een hard schot, maar verder kwam Dongen niet. Een kwartier voor tijd kregen 'de Kanaries' bovendien een dubbele domper te verwerken.

Tim Wolf tekende toen voor de fraaie 3-1 en kort hierna viel Giovanni Henskens uit met kramp. Dongen had toen al driemaal gewisseld en besloot het verloren duel dus met 10 man. ,,We speelden goed, maar UDI was effectiever'', aldus de jarige Dongen-coach Ron Timmers. ,,We moeten leren van deze nederlaag.''

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.