Volledig scherm
© Jeffrey Oomens

Dongen start seizoen met 3-1 nederlaag bij UDI'19

UDEN - Het avontuur in de derde divisie is voor VV Dongen gestart met een nederlaag. Op bezoek bij UDI 19 werd met 3-1 verloren.

Die uitslag was ietwat geflatteerd. De Dongense formatie speelde namelijk aanvallend en verzorgd voetbal en creeërde aardig wat scoringskansen. Maar de uitblinkende UDI-doelman Sander Maas voorkwam deze zaterdagavond veelvoudig een Dongense treffer. Zijn collega Jordy Taal moest in de eerste helft wel tweemaal vissen. Spits Sam Wassenberg ging effectief om met zijn kansen en schoot tweemaal raak voor de thuisploeg. 2-0 was de ruststand.

Na de pauze ging Dongen door met wat het voor rust ook al deed: aanvallen. Remon Koenen knalde in minuut 61 de verdiende 2-1 tegen de touwen met een hard schot, maar verder kwam Dongen niet. Een kwartier voor tijd kregen 'de Kanaries' bovendien een dubbele domper te verwerken.

Tim Wolf tekende toen voor de fraaie 3-1 en kort hierna viel Giovanni Henskens uit met kramp. Dongen had toen al driemaal gewisseld en besloot het verloren duel dus met 10 man. ,,We speelden goed, maar UDI was effectiever'', aldus de jarige Dongen-coach Ron Timmers. ,,We moeten leren van deze nederlaag.''

  1. Van Poelje over duel met Vlissingen: 'Kortetermijnpolitiek versus visie voor de langere termijn'

    Van Poelje over duel met Vlissingen: 'Kor­te­ter­mijn­po­li­tiek versus visie voor de langere termijn'

    Bij het hervatten van de competitie in de hoofdklasse keert Baronie-trainer Jurriaan van Poelje terug op bekende grond. In het seizoen 2015-2016 was hij namelijk trainer van Vlissingen. Na de 0-4 thuisnederlaag eerder dit seizoen is hij gebrand op revanche, maar ook realistisch. "Het is heel simpel," zegt hij. "Vlissingen heeft meer voetballende kwaliteiten dan wij, maar dat betekent niet dat wij niet kunnen gaan winnen."