Volledig scherm
Thomas Schilders, hier op archiefbeeld, was zondagmiddag goed voor een hattrick. © Foto: Ramon Mangold

Dongen overklast Quick’20, hattrick voor Thomas Schilders

zondag derde divisieDongen-Quick'20 was de wedstrijd van Thomas Schilders. In het met 4-0 gewonnen duel scoorde hij driemaal en miste hij ook een penalty.

Het was in eigen huis prettig voetballen voor Dongen. De blauwgelen vonden elkaar makkelijk en creëerden veel fraaie aanvallen tegen een zeer tegenvallende tegenstander. In de 8ste minuut knalde Thomas Schilders een afgeslagen schot van Remon Koenen voor open goal tegen de touwen: 1-0. In de 16de minuut werd het 2-0, toen Glenn Kools na een mooie aanval de bal in de verre hoek krulde. Thomas Schilders verzuimde kort voor rust zijn tweede te maken. De spits miste een penalty, nadat Taner Sen met rood kon vertrekken toen hij Roshendley Saez binnen het strafschopgebied had neergehaald.

Kort na de pauze maakte Schilders alsnog zijn tweede goal van de middag en zijn zevende van het seizoen. In de 57ste minuut kopte hij een voorzet fraai in de verre hoek: 3-0. In de 70ste minuut voltooide de spits zijn hattrick, toen hij de uitkomende keeper Julian Bakker passeerde. De score had nog veel hoger kunnen uitvallen, maar het bleef 4-0. 

Dongen – Quick’20 4-0 (2-0) 1-0 Thomas Schilders, 2-0 Glenn Kools, 3-0 en 4-0 Schilders.