Volledig scherm
Rémon Koenen kopt 1-0 binnen voor Dongen © Edwin Wiekens/Pix4Profs

Dongen ook in competitieverband sterker dan OFC

ZONDAG DERDE DIVISIE - Wederom was Dongen beter dan OFC. Na de gewonnen bekerpot (2-1), was het OFC nu in competitieverband de baas met 2-0.

De eerste kans voor Dongen leverde direct een doelpunt op. In de vijftiende minuut gaf Paul van Zon een perfecte voorzet op Rémon Koenen, die de bal prima binnen knikte: 1-0. De thuisploeg domineerde het duel en straalde rust en zelfvertrouwen uit.

De mannen van Ron Timmers speelden prima combinatievoetbal en verdubbelden na een halfuur hun voorsprong. Na een solo op de rechterflank werd Floris Wouters gevloerd binnen het strafschopgebied. Paul van Zon benutte feilloos dit buitenkansje (zie video): 2-0 na 32 minuten. Dit was ook de ruststand.

Na de rust was er weinig spektakel meer op Sportpark de Biezen. OFC ging aanvallender spelen, maar de Dongense verdediging hield eenvoudig stand. Het was veelzeggend dat de eerste grote kans, in de 80ste minuut, ook voor Dongen was. Remon Koenen verzuimde toen zijn elfde goal te maken. Het bleef 2-0 en zo ging OFC na de bekerwedstrijd (2-1) voor de tweede keer dit jaar onderuit in Dongen.

Daarmee leerde ook OFC kennis maken met het 'Middagje Dongen'. In eigen huis zijn de Kanaries namelijk nog ongeslagen. Dongen staat vierde.

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.