Volledig scherm
Thomas Schilders scoorde dit seizoen al acht doelpunten, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg met 5-0 onderuit ging in Zeelst. (archieffoto) © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Dongen mist aansluiting met top na zware nederlaag

zondag derde divisieAanhaken of afhaken, dat stond er op het spel voor Dongen op bezoek bij UNA. Jong FC Volendam won eerder in het weekend al van OJC Rosmalen, waardoor een Dongense driepunter meer dan welkom was. Dongen ging echter hard onderuit: 5-0.

Met de bekende namen binnen de lijnen begon Dongen aan het duel in het Noord-Brabantse Zeelst. Zo ook topscorer Thomas Schilders, dit seizoen goed voor acht doelpunten, samen met aanvalspartner Remon Koenen (vijf goals).

De doelpunten vielen in de eerste helft echter aan de andere kant. Al in de achttiende minuut kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij Ritchie-Sam Anpong. Een kleine zes minuten later verdubbelde Nick Tielemans de marge in het voordeel van UNA.

Na rust was het spelbeeld niet veel anders in Zeelst. Dit keer had Anpong slechts tien minuten nodig om Dongen-doelman Wessel Sprangers te passeren: 3-0. Niet veel later, in de 58ste minuut, vergrootte Teun Sebregts de problemen voor de ploeg van trainer Ruud Kaiser door met een prachtige lob te scoren.

De spreekwoordelijke gifbeker bleek echter nog niet leeg voor Dongen. Twintig minuten voor tijd bepaalde Lex van Dijk met een directe vrije trap de eindstand op 5-0 in het voordeel van UNA.

UNA – Dongen 5-0 (2-0) 1-0 Ritchie-Sam Anpong, 2-0 Nick Tielemans, 3-0 Anpong, 4-0 Teun Sebregts, 5-0 Lex van Dijk.