Volledig scherm
Hercules-speler Floris Burgers speelt op tijd de bal weg voordat Dongen-verdediger Oguzhan Kazanci kan ingrijpen. © Marnix Schmidt

Dongen maakt sprong op ranglijst dankzij eerste uitzege

zondag derde divisieOp bezoek bij het stugge Hercules liet Dongen zich volgens trainer Osman Erbas van zijn beste kant zien. Een treffer van Roshendley Saez leverde drie belangrijke punten op: 0-1. Dongen jumpt daarmee op de ranglijst naar 

Hercules - Dongen 0-1 (0-0) 0-1 Roshendley Saez.
Erbas was vooral te spreken over de manier waarop zijn relatief jonge elftal zich manifesteerde in Utrecht. ,,Hercules is een team dat beschikt over de nodige ervaring en individuele kwaliteit. Daar hebben wij ons goed tegen kunnen wapenen”, sprak de Dongense oefenmeester. 

Gesterkt door een solide eerste helft kwam Dongen gebrand uit de kleedkamer. Die gretigheid leverde ook direct een treffer op. Mart van Bree ging op de rechtervleugel zijn directe tegenstander voorbij en leverde vervolgens een lage voorzet af. Roshendley Saez kwam bij de eerste paal goed voor zijn man en prikte raak. ,,Een echte spitsengoal. En bovendien uitstekend voorbereidend werk van Mart”, aldus Erbas, die in de minuten die volgden zag hoe zijn spelers een aantal grote kansen onbenut lieten. 

Waar de Kanaries dus verzuimden om het duel op slot te gooien, kwam de ploeg in de slotfase ook nog een aantal keer goed weg. ,,Hercules raakte tweemaal de paal. Dat was wel even schrikken. Gelukkig hielden we stand”, zag Erbas vanaf de zijlijn. 

Dankzij de eerste uitzege van het seizoen staat Dongen inmiddels twaalfde. Wel bedraagt het verschil met hekkensluiter Quick slechts drie punten. ,,Voetballend gezien konden we ons tot nu toe steeds meten met onze tegenstanders. Verder worden we als collectief met de week sterker”, besloot Erbas strijdbaar.