Volledig scherm
Dongen-speler Tom Wijkmans (midden, gele shirt) wint het kopduel van Cani Yilmaz van ADO'20. © Pix4Profs / Johan Wouters

Dongen krijgt weer even lucht na belangrijke zege

zondag derde divisieVooraf noemde Osman Erbas het duel niet cruciaal. Na afloop was de trainer van Dongen dolblij met de 3-2 zege op ADO’20. Door te winnen van ADO’20 maakte zijn ploeg een sprong op de ranglijst. Met de bereikte tiende plaats werd de marge naar de staart van de ranglijst vergroot naar drie punten.

Twee keer werd Anouar Moukouh de gevierde man. Na 28 minuten scoorde hij na aangeven van uitblinker Nassim Asrih. Pal na rust verdubbelde hij de voorsprong uit een assist van Robin de Man. Met 2-0 leek Dongen op rozen te zitten, maar een eigen goal van Jan Jr. Gerrits (hij kopte een vrije trap van ADO'20-speler Sead Mazreku binnen) gooide even roet in het eten. Erbas: “Mijn keeper Wessel Sprangers herstelde zich fantastisch met die gestopte strafschop.”

Sprangers deed dat bij een 3-1 voorsprong van Dongen, omdat even daarvoor Asrih scoorde na prachtig voorbereidend werk van Mart van Bree. Van Bree speelde voor de zoveelste keer zijn directe man uit en zag vervolgens de ruimte voor Asrih. Met de manier waarop Asrih scoorde kreeg hij de handen op elkaar. 

Nadat Thom Avontuur met een vrije trap op de lat de 4-1 miste, kwam ADO’20 alsnog op 3-2 door een treffer van David Boushiba. Dongen knokte zich vervolgens door de zeven resterende minuten en een tergend lange blessuretijd, maar bleef op de been. Erbas was trots op zijn spelers. “Wij lieten de echte wil om te winnen zien,” vond hij. “Ik genoot van een paar rasvoetballers bij ons, die dit keer voor voldoende rendement zorgden.”

Dongen - ADO'20 3-2 (1-0) 1-0 en 2-0 Anouar Moukouh, 2-1 Jan Gerrits jr. 3-1 Nassim Asrih, 3-2 David Boushiba.