Volledig scherm
Dongen-spits Nassim Asrih, in het oranje uittenue, kreeg tegen DEM de voorkeur boven Robin de Man. © Jan Mulder/Orange Pictures

Dongen krijgt te weinig op bezoek bij DEM

derde divisieVorige week een punt gewonnen, nu drie verloren. Dat was de conclusie van Dongen-coach Osman Erbas na de 1-0 nederlaag bij DEM.

Wat een terugrit met de eerste overwinning van het seizoen op zak had moeten worden, liep uit tot een flinke teleurstelling. Met een minimale 1-0 nederlaag keerde Dongen zondagmiddag terug op sportpark De Biezen.

Onnodig, oordeelde Osman Erbas even na het laatste fluitsignaal. De trainer zag zijn ploeg in Beverwijk het overgrote deel van de wedstrijd domineren maar in de eindpass ging het vaak mis. ,,We hadden hier als winnaar van het veld moeten gaan”, was Erbas duidelijk.

Een enkel moment van onachtzaamheid deden de Kanaries vroeg in de tweede helft de das om. ,,Vrijwel een identieke tegengoal als vorige week, thuis tegen EVV”, analyseerde de coach het doelpunt waarbij een lange bal net achter de laatste lijn van de Dongenaren plofte, om vervolgens afgewerkt te worden door DEM-aanvaller Jesse Arends.

Zuur gevoel

Bij de bezoekers stond het vizier dus juist niet op scherp en dus pakte de hoofdklasse-kampioen van vorig jaar de volle buit. Erbas, die startte met Nassim Asrih in plaats van Robin de Man en Dilaver Solak verving door Tom Wijkmans, zag genoeg aanknopingspunten in aanloop naar het thuisduel met het sterk aangeschreven OSS’20. Maar een zuur gevoel overheerst.

,,Ze zaten er enorm teleurgesteld bij”, aldus de oefenmeester, die al wel vast even informeerde bij de coach van de tegenstander wat hij kan verwachten van Excelsior’31. De derdedivisionist schakelde DEM in de vorige ronde van de KNVB Beker uit en reist volgende maand af naar Dongen. De winnaar van dat duel krijgt FC Utrecht in de eerste KNVB-bekerronde op bezoek.