Volledig scherm
DONGEN, DONGEN- JONG VOLENDAM. Remon Koenen neemt een corner in de sneeuw. Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheus

Dongen klimt naar zesde plaats in derde divisie na zwaarbevochten zege

derde divisieOp een winters Middagje Dongen rekende de ploeg van Ruud Kaiser zondag af met Jong Volendam. De thuisploeg won het zwaarbevochten duel met 2-1.

De hele morgen waren vrijwilligers van Dongen bezig geweest om het hoofdveld sneeuwvrij te krijgen en de clubmensen kregen geen spijt van hun werk. Op de weliswaar moeizaam bespeelbare grasmat sloeg Dongen tegen Jong Volendam in de eerste helft tweemaal genadeloos toe. In de 26ste minuut was Glenn Kools het eindstation van een fraaie aanval. De nummer 10 krulde de bal in de lange hoek en bracht daarmee de stand op 1-0. Kort voor rust schoot de volledig vrijstaande Anour Moukouh de bal van dichtbij diagonaal in de lange hoek: 2-0.

Direct na de rust was de spanning terug, toen Derry Murkin de 2-1 tegen de touwen kopte. Hierna was Dongen via Moukouh en Avontuur dichtbij 3-1, maar omdat dit doelpunt uitbleef, was de tweede helft zeer spannend. De jonge talenten van Volendam hadden het meeste balbezit, maar de Dongense defensie bleef knap overeind. Zodoende versloeg Dongen de nummer 3 van de ranglijst met 2-1 en de Kanaries besluiten de eerste seizoenshelft door de zege op een zeer verdienstelijke 6e plaats.

 1. Gesta-talent Voeten: ‘Iedereen in het dorp heeft iets met voetbal. Het is wel wat als je dan in het eerste staat’
  PREMIUM

  Ge­sta-ta­lent Voeten: ‘Iedereen in het dorp heeft iets met voetbal. Het is wel wat als je dan in het eerste staat’

  De naam Galder en Strijbeek Ten Aanval past dit jaar écht bij de club. De vierdeklasser heeft alle schroom van zich afgegooid en is gaan voetballen. Geen rotschop naar voren meer en het duel inkleunen, maar van achteruit opbouwen. ,,We hebben die tactiek dit seizoen onder Anjo Wintermans ontwikkeld. We hebben een aantal heel technische spelers op bepalende posities, zij sturen het team. Vorig jaar was het echt degradatievoetbal, nu maken we zelf steeds vaker het spel.”

poll

Wie wordt kampioen in de tweede klasse E?

 • Kruisland (23%)
 • Cluzona (39%)
 • Madese Boys (16%)
 • Unitas'30 (12%)
 • Rijen (11%)
1644 stemmen