Volledig scherm

Dongen gaat in beroep tegen puntenstraf licentiecommissie: 'Zijn bereid ver te gaan'

DERDE DIVISIE ZONDAG - Dongen gaat in beroep tegen de 3-puntenstraf die de licentiecommissie de club heeft opgelegd. De licentiecommissie greep hard in omdat liefst 14 van de 54 clubs, waaronder Dongen, niet aan de licentievoorwaarden voldoen.

De clubs hebben tot 1 februari om beroep aan te tekenen. Voorzitster Angela Jansens bevestigt dat Dongen in beroep gaat tegen de puntenstraf. "Wanneer dat beroep negatief uitvalt, hebben we de mogelijkheid om een kort geding aan te spannen. Zo ver zijn we bereid te gaan."

Donderdag hadden de clubs nog een gesprek met de KNVB. "Maar de puntenstraf komt niet als een verrassing. De licentiecommissie handelt namelijk als een onafhankelijk orgaan. Er wordt puur gekeken naar de eisen en of daaraan voldaan wordt", aldus Jansens.

"Het was in zoverre een positief gesprek dat we met de KNVB in gesprek zijn gegaan om te kijken naar de licentie-eisen van volgend seizoen. Voor dit seizoen kan er niets meer veranderen", vervolgt de voorzitster.

Dongen staat er niet alleen voor. Twintig clubs uit de tweede en derde divisie zijn het niet eens met de contracteis die in de licentievoorwaarden staat. In de derde divisie moeten clubs dit seizoen drie en volgend seizoen zes spelers onder contract hebben staan. "Dat zijn zoveel financiële verplichtingen, daar kunnen en willen wij niet aan voldoen."

De licentiecommissie heeft veertien clubs bestraft. Eén club uit de tweede divisie (AFC), twee uit de derde divisie zaterdag en elf clubs uit de competitie van Dongen, de derde divisie zondag.