Dongen wint met 2-1 van OFC.
Volledig scherm
Dongen wint met 2-1 van OFC. © Tim van Boxtel

Dongen doet goede zaken met winst op OFC

derde divisieDongen heeft in eigen huis een knappe zege geboekt. De ploeg van Osman Erbas versloeg topploeg OFC met 2-1. Thom Avontuur en Mart van Bree maakten voor rust de Dongense doelpunten.

Dongen begon uitstekend aan de wedstrijd, met een paar speldenprikjes. Maar naarmate de eerste helft vorderde kregen de bezoekers meer en meer de overhand in de wedstrijd. Het was na een half uur echter een vrije trap vanaf een meter of 35 van Thom Avontuur en een foute inschatting van de Oostzaanse doelman Atam Koroglu die de thuisploeg in het zadel hielpen. Diezelfde Koroglu blunderde tien minuten later wel erg opzichtig. Mart van Bree produceerde een rolletje van ruime afstand, maar de keeper van OFC liet de bal langs zijn handschoenen in het doel glijden. De ruststand was 2-0.

De tweede helft begon met wederom een gigantische kans voor Dongen. Nassim Asrih ging alleen op de doelman af, maar kreeg de bal tot ontsteltenis van iedereen in het geel-blauw toch nog naast geschoven. Dongen hing wat meer achterover in die tweede helft. Daarmee gaven ze OFC de kans om op 2-1 te komen, Mohamed Cherif tikte een voorzet van dichtbij binnen. De bezoekers lieten zich na rust meermaals gaan, beschikten over erg lange tenen. Dat leidde tot een aantal opstootjes, het weggooien van de waterzak van de eigen verzorger en een fluim richting de grensrechter van dienst.

De slotfase was bloedstollend, heel intens en ging alle kanten op. Tim Freriks raakte in de laatste minuut van de reguliere speeltijd namens OFC nog de lat. Dongen ramde de bal vooral op goed geluk naar voren. De zege werd zo over de streep getrokken.

  1. Koploper Halsteren en hekkensluiter Seolto eensgezind: ‘Begrip voor keuzes KNVB in onwerkelijke tijd’
    PREMIUM

    Koploper Halsteren en hekkenslui­ter Seolto eensgezind: ‘Begrip voor keuzes KNVB in onwerkelij­ke tijd’

    Halsteren-aanvoerder Twan van Mechelen en Seolto-trainer Jack Beusenberg vonden zich, na de besluiten van de KNVB over het schrappen van de lopende amateurvoetbaljaargang, beiden aan een andere kant van het dubbeltje. Van Mechelen zag een kampioenschap uit handen glippen, terwijl Beusenberg juist het vege lijf met zijn club redde. Desondanks kan het tweetal uitstekend leven met de maatregelen.