Glenn Kools schoot Dongen in blessuretijd naar de definitieve handhaving in de Derde Divisie. (archieffoto)
Volledig scherm
Glenn Kools schoot Dongen in blessuretijd naar de definitieve handhaving in de Derde Divisie. (archieffoto) © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Dongen definitief veilig na knappe uitzege bij OSS’20

zondag derde divisieEen overwinning was achteraf gezien niet eens nodig geweest, maar die kwam er wel. Op bezoek bij subtopper OSS’20 schoot Glenn Kools in extremis de luidbejubelde 1-2 binnen, waardoor Dongen ook komend seizoen derdedivisionst is.

Op basis van hard werken en goed positiespel knokte Dongen zich naar de veertiende seizoenszege. ,,Vooraf zeiden we tegen elkaar dat het veel leuker is om zelf te zorgen voor directe handhaving, in plaats van af te wachten wat er op andere velden zou gebeuren”, verklaarde Dongen-trainer Ruud Kaiser. 

Hoewel de doelstelling (vijftig punten) niet meer behaald kon worden, was de Amsterdammer meer dan tevreden. ,,Vanwege personele problemen speelden er wederom een aantal jongens op een andere positie dan ze normaal gesproken gewend zijn. Als je dan vandaag ziet hoe Thom Avontuur en Daan Poelmans zich op de backposities manifesteerden, dan kan ik daar ontzettend van genieten.”

Shenty Saez scoorde vlak na rust de openingstreffer. ,,Vervolgens werd het al snel 1-1 en kwamen we in een lastige fase terecht. Vanuit de omschakeling sloegen we in de extra tijd alsnog toe”, zag Kaiser vanaf de zijlijn. 

OSS'20 - Dongen 1-2 (0-0) 0-1 Shenty Saez, 1-1 Rob van Sonsbeek, 1-2 Glenn Kools.