Dongen zakte na het vierde gelijkspel in zeven wedstrijden naar de zestiende plaats.
Volledig scherm
Dongen zakte na het vierde gelijkspel in zeven wedstrijden naar de zestiende plaats. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheus

Dongen dankt vierde gelijkspel aan sterke tweede helft

derde divisieDongen heeft met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij Groene Ster. De ploeg van Osman Erbas had in de eerste helft weinig te vertellen en kwam toen op achterstand, maar herpakte zich sterk.

Chefrino Eind draaide handig weg bij zijn tegenstander en bleef koel alleen voor Wessel Sprangers. Dongen kreeg halverwege de eerste helft de kans om wat terug te doen, nadat Shenty Saez in doelrijke positie onderuit werd geschoffeld. Tot verbazing van Erbas volgde geen rode kaart, maar een penalty en geel. Aanvoerder Jan Gerrits ging achter de bal staan, maar zag de Limburgse doelman zijn inzet goed keren.

Na rust werd Dongen beter. Het inbrengen van Ridouan Kasrioui voor Luuk Hultermans bleek een gouden greep: met zijn eerste balcontact kopte Kasrioui zijn ploeg naast Groene Ster.

“Groene Ster was voor rust duidelijk de bovenliggende partij”, vertelt trainer Erbas eerlijk na afloop van het 1-1-gelijkspel in Limburg. “We hadden tijdens een groot deel van de eerste helft geen antwoord op hun spel, die 1-0 was dan ook terecht.” Dongen schiet weinig op met het punt, de ploeg blijft onderin de Derde Divisie steken.

Groene Ster - Dongen 1-1 (1-0). 12. Chefrino Eind 1-0, 82. Ridouan Kasrioui 1-1.