Volledig scherm
De spelers van vv Dongen vieren een feestje. © Jeffrey Oomens

Dongen buigt in slotfase achterstand om in zege en gaat door in bekertoernooi

DONGEN - Derde divisionist Dongen ontving woensdagavond voor de KNVB-beker OFC uit diezelfde klasse. Na een niet onverdiende achterstand bij rust wisten de kanaries het tij vlak voor tijd te keren, om ook nog eens met de volle winst aan de haal te gaan door een laat doelpunt van Jaap van der Waarden. Het werd 2-1.

Een wat inzakkend Dongen had het lastig in de eerste helft tegen een technisch behendig combinerend OFC uit Oostzaan. De Noord-Hollanders waren oppermachtig in dat eerste bedrijf, Dongen had veel moeite langere tijd balbezit te houden.

Met Van der Waarden voor Tom Kolkert in de punt van de aanval en Jorik Mijnhijmer voor Rick Schouw vertoonde het spel in de tweede helft meer perspectief voor de gastgevers. Meer agressie, meer opportunisme en meer strijd; de ingrediënten waarmee Dongen het vorig seizoen zoveel succes had in de hoofdklasse en waarmee men ook afgetekend kampioen werd. Dongen kreeg de overhand, maar wist lange tijd geen doel te treffen.

Dat gebeurde pas tien minuten voor tijd. Nieuweling Luuk Hultermans maakte oog in oog met Koroglu geen fout. Het ingezette slotoffensief van Dongen hield aan. Vlak voor tijd besliste Van der Waarden het duel dus in Dongens voordeel.

Lees donderdag meer in BN DeStem.

Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock