Volledig scherm
PREMIUM
Frans van Duuren op het sportpark van Advendo. © Pix4Profs-Ron Magielse

Dolend Advendo stuurloos na opstappen hoofdtrainer Van Duuren: ‘Ik had ze nog één kans gegeven’

Bredase vijfdeklasser Advendo zit sinds deze week zonder hoofdtrainer. Oefenmeester Frans van Duuren gaf er de brui aan, nadat hij concludeerde dat hij aan een dood paard trok.

,,Ik heb ze nog één kans gegeven.” Van Duuren vertelt open over zijn korte, maar turbulente periode bij de club. Hij streek tenslotte pas afgelopen zomer neer aan de rand van Hoge Vucht. ,,Bezig zijn met de jongens, heerlijk. Ik sta heel graag op het veld. Alleen: het moet wel zin hebben. Dat had het hier niet. Weken, zo niet maanden trainden we met vijf, zes of zeven man. Een maand lang speelden we alleen maar drie-tegen-drie-partijtjes. Toen heb ik geëist dat er afgelopen dinsdag minimaal acht spelers op kwamen dagen.”

  1. Overzicht | Halsteren grijpt naast periodetitel, Cluzona dankt nacompetitieticket aan late goal Jacques Dekker
    video

    Overzicht | Halsteren grijpt naast periodeti­tel, Cluzona dankt nacompeti­tie­tic­ket aan late goal Jacques Dekker

    Halsteren kon zondag uitstekende zaken doen en de periodetitel pakken als het de topper won van koploper Unitas. Daarvoor was de hoofdklasser wel afhankelijk van nummer twee Juliana'31 dat een beduidend hoger doelsaldo heeft. Juliana'31 liep al snel uit naar een 4-1-voorsprong tegen EHC/Heuts, waarmee de kansen op de periodetitel voor Halsteren zijn vervlogen. Ook in de tweede klasse E, vierde klasse B en vijfde klasse A vielen beslissingen.