Volledig scherm
Een fragment uit een vorige editie van Zwaluwe - Tholense Boys. foto Ron Magielse

Dit weekend op de velden: topper in zaterdag 3B, derby's in zondag 2E

AMATEURVOETBAL - De tweede seizoenshelft is onderweg. De volgende wedstrijden springen dit weekend het meest in het oog.

Zaterdag 2E
Prinsenland – DBGC
Een rechtstreeks gevecht om plaats twaalf, DBGC bezet die plaats nu, nummer dertien Prinsenland wil die positie om van een directe degradatieplek af te komen. Het verschil bedraagt twee punten. Bij winst komen zelfs Oostkapelle, Zaamslag en Terneuzense Boys weer in zicht.

Zaterdag 3B
Zwaluwe – Tholense Boys
Topper in de derde klasse. Nummer één ontvangt nummer twee. Evenveel punten en een doelsaldo dat vijf doelpuntjes verschilt. Lees hier meer over de topper.

Zondag derde divisie
Jong Achilles’29 – Dongen (zaterdagavond 18.00)
De titelstrijd lijkt voorbij voor Dongen, dat na de nederlaag van vorig weekend op negen punten van De Dijk staat. De thuisnederlaag (pas de tweede dit seizoen) moet worden weggepoetst tegen Jong Achilles’29. De wedstrijd wordt al op zaterdagavond afgewerkt.

Zondag hoofdklasse B
Dosko – Gestel
IFC – Halsteren

Twee wedstrijden op rij ongeslagen, komt daar voor Dosko een derde bij? De ploeg van Peter Sweres treft Gestel, dat zesde staat. Halsteren is na de afgelasting van vorige week afgezakt naar plek tien en speelt tegen IFC, dat negende staat.

Zondag 1C
Moerse Boys – MOC’17
Baronie – Marvilde

Moerse Boys speelde al tien keer gelijk en wist dit seizoen slechts twee keer te winnen. Er is maar één ploeg die minder wedstrijden won: MOC’17, de tegenstander van zondag. Een degradatiekraker, ware het niet dat Moerse Boys bij winst van plek tien gewoon kan klimmen naar plek zeven. Kan. MOC’17 wil daar een stokje voor steken. Wellicht dat het ontslag van Natalino Storelli voor een schokeffect zorgt. Baronie, trotse koploper, treft Marvilde, degradatieploeg.

Zondag 2E
Rood-Wit – Madese Boys
Roosendaal - Rijen

Twee regionale onderonsjes in 2E. Twee jaar terug schakelde Madese Boys Rood-Wit uit in de play-offs met als inzet een plaatsje in de tweede klasse. De rollen zijn nu omgedraaid: Rood-Wit staat fier bovenaan. De mannen van ‘de May’ zijn wel aan een opmars bezig: de laatste vier competitieduels werden allemaal gewonnen.

Dan is er nog het treffen tussen Roosendaal en Rijen: een wedstrijd tussen een ploeg die strijdt tegen een tweede degradatie op rij en een ploeg die na de promotie van twee jaar terug verder aan het klimmen is.

Zondag 3A
Steenbergen – Cluzona
Unitas’30 – Internos

Etten-Leur loopt weer uit zondag. Deze keer niet op zaterdagavond, inderdaad. De derby tussen Etten en de Leur (nu omgedraaid: Unitas’30 – Internos) behoort tot de grootste wedstrijden uit de regio. Lees hier meer over de derby. Beide teams begonnen belabberd aan het seizoen; Unitas’30 krabbelt nu op en kan uitgerekend tegen hekkensluiter Internos de periodetitel pakken. Dan is er ook nog de topper tussen Cluzona en achtervolger Steenbergen. Het verschil is nu zeventien punten (Cluzona speelde wel één duel meer). De vraag lijkt niet of maar wanneer Cluzona kampioen wordt. Wint Cluzona, dan kan de ploeg uit Wouw over een paar weken al feestvieren.

Zondag 3B
Beek Vooruit - SCO
SCO is dan wel koploper, maar de ploeg uit Oosterhout heeft twee duels meer gespeeld dan Beek Vooruit, de nummer twee. Het verschil bedraagt een schamel puntje. Ook Oosterhout, dit weekend tegen Right-Oh, kan de macht overnemen, wanneer de topper gelijk eindigt.

Zondag 4B
RBC – Achtmaal
BVV’63 – Lepelstraatse Boys

De koploper ontvangt de verrassing van het seizoen, nummer drie Achtmaal. In de kelder van de vierde klasse spelen de nummer laatst en voorlaatst tegen elkaar. Een gelijkspel lijkt een verlies voor allebei, ODIO (twaalfde) heeft immers op dit moment vijf punten meer.

Zondag 4C
Terheijden – VVR
VCW – Sprundel
WDS’19 - Gesta

Met het hele linker rijtje dat meestrijdt om de titel is er elke week een topper in zondag 4C. Deze week spelen nummer vijf Terheijden en nummer vier VVR tegen elkaar en treft WDS’19 (zesde) nummer drie Gesta.

Volledig scherm
Freek Trommelen van Rijen haalt uit maar de bal raakt keihard de paal. Bas Poula van Roosendaal heeft het nakijken. Foto René Schotanus/Pix4Profs
  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.