Volledig scherm
Een speler van Tholense Boys (gele shirts) en van Noad'67 duelleren om de bal in hun derby. © Leo Adriaansen

Dit weekend op de velden: Thoolse derby's, toppers in 3B en 4C

AMATEURVOETBAL - Een enkel team heeft de tweede seizoenshelft al afgetrapt, andere ploegen moesten door afgelastingen een weekje wachten. Hopelijk is het weer Koning Voetbal dit weekend goed gezind. Mocht dat zo zijn, dan vallen de volgende affiches het meest op.

Zaterdag 2E
Den Bommel – Prinsenland
Het spreekt nou niet direct tot de verbeelding: de nummer zeven tegen de nummer dertien. Maar wel als je weet dat het verschil slechts vier punten is. Prinsenland wil weg uit de degradatiezone. Aanhaken bij de lange middenmoot moet tegen Den Bommel bewerkstelligd worden.

Zaterdag 3B
NOAD’67 – Tholense Boys
De Fendert – DIA
WHS – Zwaluwe

Een Thoolse derby, weliswaar niet de meest beladen, maar toch. De inzet is groot: Tholense Boys is gedeeld koploper. De andere koploper, Zwaluwe, gaat ook naar Tholen: op bezoek bij WHS uit Sint-Annaland, de nummer vijf. Dan is er nog het treffen tussen nummer zeven De Fendert en DIA, dat een plaatsje hoger staat.

Zaterdag 4B
SPS – Smerdiek
Ook in de vierde klasse een Thoolse derby: koploper SPS uitvangt Smerdiek. SPS staat drie punten los, Smerdiek hoort bij de achtervolgers en volgt op acht punten.

Zaterdag 4E
Good Luck – ONI
Van ’s-Gravenmoer naar Raamsdonksveer, het is te fietsen. Nog een derby. ONI staat tweede, een straatlengte achter koploper Willem II. Good Luck bezet plaats zes en heeft zes punten minder dan buurman ONI.

Zondag derde divisie
HSC’21 - Dongen
Na de verloren topper tegen De Dijk lijkt Dongen achterop te raken in de titelstrijd. Westlandia won wel: de nummer twee heeft vijf punten meer, maar ook één wedstrijd meer gespeeld. Tegen middenmoter HSC’21 moet Dongen de weg omhoog weer vinden. Laat het nou net zo zijn dat De Dijk dit weekend tegen Westlandia speelt.

Zondag hoofdklasse B
Nuenen – Halsteren
Dosko - DESO

Vorige week verloor Dosko van concurrent Chèvremont, nu wacht middenmoter DESO. Halsteren speelde vorig weekend niet en krijgt zondag meteen een zware kluif: nummer twee Nuenen.

Zondag 1C
Baronie – HVCH
Moerse Boys – Brabantia
MOC’17 - Goes

Koploper Baronie krijgt de nummer zeven op bezoek. MOC’17 ontvangt Goes, dat vorige week Moerse Boys veel pijn deed (5-1). De ploeg uit Zundert speelt nu thuis tegen Brabantia, de nummer acht.

Zondag 2E
Uno Animo – Rood-Wit
Rood-Wit hervat de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd. Ruimte voor een slippertje is er niet: achtervolger Unitas heeft evenveel punten (maar een minder doelsaldo) en Kruisland volgt op één punt. Kruisland gaat op bezoek bij laagvlieger Dubbeldam.

Zondag 3A
Virtus – Hoeven
HVV’24 - Grenswachters

Nummer zes Virtus verdedigt zijn plek tegen uitdager Hoeven, dat een plaatsje lager staat (met een gelijk doelsaldo, maar minder doelpunten vóór). Grenswachters gaat naar Hulst om ervoor te zorgen dat HVV’24 op de dertiende plaats (directe degradatie) blijft staan. De ploeg uit Putte heeft twee punten meer.

Zondag 3B
Beek Vooruit - TSC
Koploper Oosterhout heeft twee punten meer dan Beek Vooruit en TSC, maar ook één wedstrijd meer gespeeld. In het ideale scenario (voor Oosterhout, uiteraard) wint Oosterhout zelf van Bavel en eindigt de topper in een remise. Hoe dan ook: de winnaar van Beek Vooruit – TSC blijft meedraaien in de titelrace, de verliezer moet een pas op de plaats maken.

Zondag 4B
Schijf - Achtmaal (zaterdagavond)
Achtmaal is in vorm. De ploeg won in de laatste negen wedstrijden precies (jawel) acht maal. Zaterdagavond is de derby tegen Schijf, dat vorig seizoen de revelatie was. Die rol is nu weggelegd voor Achtmaal.

Zondag 4C
Advendo – DIA
VVR – Gesta
Terheijden - Sprundel

Elke week een topper in 4C, helemaal nu Gesta vorige week onderuit ging. Nu speelt de koploper tegen VVR, dat weliswaar vijf punten minder heeft, maar ook één duel minder gespeeld heeft. Dat terwijl runner up DIA speelt tegen hekkensluiter Advendo. Terheijden (derde) ontvangt nummer vijf Sprundel.

Zondag 4D
Irene’58 – Be Ready
Streekderby: Irene’58 staat zevende, Be Ready tiende, maar het verschil tussen beide ploegen is slechts één punt.

Zondag 4E
Oisterwijk – Gloria UC
Viola – Jong Brabant

De ploegen uit de regio hebben toppers op het programma staan. Onderin speelt hekkensluiter Gloria UC tegen Oisterwijk, dat met twee puntjes meer één plek hoger staat. Viola, nummer drie, doet een aanval op plaats twee van Jong Brabant.

Volledig scherm
Voetbal TSC tegen Beek Vooruit in Oosterhout. TSC-speler Sandro Ariza was een ware pleeggeest voor de verdediging van Beek Vooruit, en tekende voor vier doelpunten. © Johan Wouters / het fotoburo