Oosterhout (zwart-wit) en Irene'58 (oranje) zijn veroordeeld tot zondag 3B in West II in plaats van Zuid I.
Volledig scherm
Oosterhout (zwart-wit) en Irene'58 (oranje) zijn veroordeeld tot zondag 3B in West II in plaats van Zuid I. © Pix4Profs / Joris Knapen

Dit is de competitie-indeling voor het seizoen 2021-2022 in het West-Brabantse amateurvoetbal

overzichtDe bal gaat bijna weer rollen op de West-Brabantse velden. In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de KNVB de competitie-indelingen bekendgemaakt voor het seizoen 2021/2022. Ondanks dat de KNVB aankondigde geen grote wijzigingen door te voeren, hebben er behoorlijk wat veranderingen plaatsgevonden. 

 1. KNVB schrapt competities in amateurvoetbal na besluit kabinet

  KNVB schrapt competi­ties in amateur­voet­bal na besluit kabinet

  De competities in het amateurvoetbal voor senioren liggen er definitief uit. Dat heeft de KNVB vandaag besloten nadat het kabinet gisteren de bestaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus grotendeels verlengde. Het besluit geldt voor de seniorencompetities veldvoetbal in de categorie A (eerste elftallen in de Tweede Divisie tot en met Vijfde Klasse). Voor de jeugd- en zaalcompetities in de categorie A blijven de opties open.
 2. Dit is de competitie-indeling voor het seizoen 2020-2021 in het amateurvoetbal
  Overzicht

  Dit is de competitie-indeling voor het seizoen 2020-2021 in het amateur­voet­bal

  Het aftellen voor de West-Brabantse amateurvoetballers kan nu écht beginnen. Om middernacht gaf de KNVB alle indelingen voor standaardklassen vrij. Grootste verrassing is het weerzien tussen eersteklassers Dosko, Rood-Wit en Unitas'30 in één competitie. Twee niveau's lager zijn Gastel en Virtus ingedeeld in West 2 bij twaalf Zuid-Hollandse tegenstanders. In de zondag vierde klasse bevat elke klasse door overbezetting vijftien teams.