Volledig scherm
Loek Schalk riep ‘Blinde’ tegen de scheids en mocht vertrekken. (archieffoto) © Pix4Profs / Johan Wouters

Discutabele rode kaart Loek Schalk doet Beek Vooruit de das om, Cluzona morst punten

zondag 2EEen discutabele rode kaart bij Beek Vooruit deed de ploeg uit Prinsenbeek de das om tegen koploper Sarto. Kruisland reeg tegen FC Tilburg de kansen aaneen, maar scoorde slechts tweemaal. Het bleek genoeg te zijn voor een 2-1-overwinning. Runner-up Cluzona en Roosendaal kwamen tegen respectievelijk WSC en Uno Animo niet verder dan 2-2.

Kruisland - FC Tilburg 2-1 (0-0). 0-1 Jim van Baardwijk, 1-1 Jeremy Goveia, 2-1 Cheyondre Richardson.
Kruisland-doelman Martijn Geerlings onderscheidde zich voor rust door een strafschop te stoppen. “Positief was dat we genoeg kansen creëerden, maar we vergeet onszelf te vaak te belonen", aldus Kruisland-trainer Bram Plomp.

Cluzona - WSC 2-2 (2-1). 1-0 Tom Sanen, 1-1 WSC, 2-1 Ruard Roks, 2-2 Sergio de Ruiter.
“Een geweldige eerste helft waarin we vergaten vaker te scoren, gevolgd door een schandalige tweede helft. Op vijftig procent ging het echt niet lukken,” aldus Cluzona-trainer Marcel van der Sloot.

Uno Animo - Roosendaal 2-2 (1-0). 1-0 Rico Pires Leocadio, 1-1 Thom van Unen, 2-1 Rick van Loon, 2-2 Wesley van Zundert.
“Voor rust was het belabberd, daarna kwamen we sterk terug. De 2-1 was een overtreding op mijn doelman Roy de Weert. Zijn shirt was zelfs gescheurd. Al verdienden we eerlijk gezegd niet meer dan een punt,” vond Roosendaal-trainer Peter Sweres.

Madese Boys - JEKA 1-1 (1-0). 1-0 Richard Ramstijn, 1-1 Michiel Rademakers.
“Onze gelijkmaker was een gelukkige goal, maar daarna werden we veel sterker. Met een beetje geluk maken we nog de winnende”, vertelde JEKA-trainer Orpheo Koulen. Madese Boys-trainer Dion Schuurmans: “Allerlei kansen gingen er niet in. Ik heb genoeg gemiste kansen kunnen noteren”, baalde hij.

Beek Vooruit - Sarto 0-3 (0-0). 0-1 en 0-2 Tim Dominicius, 0-3 Daniel Kuipers.
“Waar de scheidsrechter in de eerste helft voor iedere handsbal floot, deed hij dat na rust niet. Een overduidelijke handsbal in de zestien werd niet gezien, waarop Loek Schalk, in emotie, de scheidsrechter voor ‘blinde’ uitmaakte. Dat vond hij een rode kaart waard. In mijn ogen is dat een gele kaart en niet meer. Dat was het kantelpunt in de wedstrijd”, concludeerde Beek Vooruit-trainer Arno Gabriëls.

TSC - Rijen 1-2 (0-1). 0-1 en 0-2 Luc Heestermans, 1-2 Bas Blokdijk.
“Een geweldige teamprestatie. In de warming-up haakten er twee spelers af, waardoor we snel moesten schakelen. Dat pakte goed uit”, gaf Rijen-trainer Freddy Kruijs aan. TSC-trainer Ton Cornelissen was teleurgesteld. “We liepen achter de feiten aan. Graag hadden we richting de subtop gekeken. Na de twee verloren wedstrijden van de afgelopen weken moeten we juist weer even naar onderen kijken.”

 1. Overzicht | Bavel en Achtmaal pakken eerste periodetitel, Kruisland verslaat Cluzona

  Overzicht | Bavel en Achtmaal pakken eerste periodeti­tel, Kruisland verslaat Cluzona

  Bavel kroonde zich op eigen kracht tot periodekampioen in de derde klasse. De groen-witten kwamen pas na rust op voorsprong tegen laagvlieger RCD, maar wist door de 3-1-overwinning het nacompetitieticket alvast te boeken. Runner-up Gilze kwam te kort. In de zondag vijfde klasse B ging de eerste periodetitel naar Achtmaal, het profiteerde optimaal van het slippertje van Gloria UC vorige week en werd op doelsaldo periodekampioen.
 2. Rake kopstoot extra smet op zware nederlaag Zundert, late treffer RBC nekt Steenbergen
  zondag 3A

  Rake kopstoot extra smet op zware nederlaag Zundert, late treffer RBC nekt Steenber­gen

  De ene week speelt Zundert de sterren van de hemel, een week later kan het helemaal anders zijn. Niet alleen ging het met ruime cijfers onderuit bij Terneuzen, het duel werd ontsierd door een rake kopstoot van een speler van Zundert. RBC voerde ook na de winterstop de druk maar eens op bij koploper Gastel. Tegen een strijdend Steenbergen was Marouane Hamdoune met een late treffer de matchwinner.