Volledig scherm
SCO-Dion Schuurmans © Johan Wouters

Dion Schuurmans niet met SCO naar de zaterdag: ‘Klaar voor volgende stap’

trainerscarrouselDion Schuurmans verlaat SCO aan het eind van het seizoen. De Oosterhoutse club heeft onlangs gekozen om op zaterdag door te gaan, de trainer maakt die overstap niet. 

,,Ik had net de cursus TC1 afgerond toen ik bij SCO instapte, net na de promotie. Er is een aantal spelers vertrokken en we hebben een moeilijk jaar gehad in de tweede klasse. Maar gedurende dat seizoen ging de discussie over zaterdag- en zondagvoetbal al spelen. Toen heb ik gezegd: ik wil met deze groep wel door, of het nou op zaterdag is of op zondag. Maar toen puntje bij paaltje kwam, gingen er toch weer wat spelers weg. Het was dus het tweede jaar dat een groot deel van de selectie stopte, waardoor we het ook nu in de derde klasse moeilijk hebben”, schetst Schuurmans de situatie.

,,De verwachting is dat het kwalitatief ook achteruitgaat wanneer de club volgend seizoen op zaterdag gaat voetballen. Voor de toekomst van de club is het goed, de stap naar zaterdagvoetbal, maar daar (in de zaterdag vierde klasse, red.) liggen niet mijn ambities. Daarom ga ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik heb twee jaar geleden mijn TC1-diploma gehaald en wil nu een volgende stap maken”, legt de oefenmeester uit. 

,,Ik werk met veel plezier bij de club. Wij zijn dit seizoen gestart met een grotendeels nieuwe selectie met veel jonge jongens. Na een begin begin waarin iedereen aan elkaar moest wennen, hebben we nu de stijgende lijn te pakken. Ik heb daarom ook alle vertrouwen in een goede afloop van het seizoen”, besluit hij hoopvol.

Schuurmans werkte hiervoor vijf jaar bij Virtus en een jaartje bij Zwaluwe. SCO gaat op zoek naar een nieuwe trainer voor het eerste team.