Volledig scherm
e spelers van DIA druipen af na de 1-3-nederlaag tegen Veerse Boys. Links vooraan loopt Gijs Pheninckx. foto Ramon Mangold/het fotoburo

DIA grijpt naast plaats twee, Irene'58 naar nacompetitie

ZONDAG VIERDE KLASSE D - DIA geeft in de slotfase van het seizoen alles weg. De tweede plaats moet het na de nederlaag tegen Veerse Boys (1-3) laten aan RWB. DIA begint volgende week aan de nacompetitie met de hoop alsnog een ticket voor de derde klasse te bemachtigen.

Irene'58 verloor van RWB, maar profiteerde van de andere resultaten en greep de derde periode. Dubbeldam is in de nacompetitie aan de ploeg uit Den Hout gekoppeld. Viola pakte de tweede periode en gaat het tegen Wernhout opnemen. Advendo speelt voor behoud waarbij UVV als tegenstander wordt genoemd.

DIA - Veerse Boys 1-3 (0-1) - 0-1 Joost Blom, 0-2 Mathieu Luppens, 0-3 Joost Blom, 1-3 Eelko de Haan.

Wat tegenviel is de lakse wijze waarop de Teteringse spelers dit laatste duel tegemoet traden. Voor Veerse Boys gold alleen nog maar de eer na het behalen van de titel vorige week. Immers, de enige nederlaag die Veerse Boys in dit seizoen leed was tegen datzelfde DIA. DIA-coach Edwin Kock mag nu met zijn ploeg aan gaan treden tegen VVR als opener van de nacompetitie.

Gloria UC - FC Drunen 3-0 (3-0) - 1-0, 2-0 en 3-0 Wouter de Jong.

De ploeg van Appie Holtens zette alleen in de eerste helft wat druk. Daarna werd het van het mooie weer genieten.

Advendo - Bavel 1-2 (0-2) - 0-1 en 0-2 Mike Marijnissen, 1-2 Jimmy van Endschot.

Een leuke wedstrijd waarin Advendo een goede indruk achterliet en vol vertrouwen de strijd om lijfsbehoud in kan gaan. Ook Bavel speelde fris en zo werd het een leuke wedstrijd om naar te kijken.

Blauw Wit'81 - Viola 3-1 (1-1) - 0-1 Max Graafmans, 1-1, 2-1 en 3-1 Bart van Laarhoven.

Viola had nog bij winst rechtstreeks kunnen promoveren als RWB en DIA punten verspeelden. Dat gebeurde niet en zelf liet de ploeg, ondanks veel beter spel, zich verrassen door een productief Blauw Wit'81.

DVVC - Raamsdonk 3-3 (0-2) - 0-1 Luuk Nieuwesteeg, 0-2 Koen Nieuwesteeg, 1-2 Kevin van Loon, 2-2 Maikel van Bragt, 2-3 Dennis Glorius, 3-3 Dennis Kras.

Een gelijkopgaande wedstrijd. In de blessuretijd stopte de Raamsdonkse doelman de strafschop van Wesley Luijten, maar de rebound was voor Dennis Kras.

Irene'58 - RWB 1-2 (1-1) – 1-1 Kevin Bakx, 1-2 Randy Mandemakers.

Irene'58 kreeg geen grip op de wedstrijd en liet de gasten te veel voetballen.