Volledig scherm
Jordy Bollaart (links) van Unitas'30 in duel met Sven van Zwam van Internos. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Derby van Etten-Leur draait deze keer om de onderste plaatsen

ZONDAG DERDE KLASSE A - Dat Internos - Unitas’30 een strijd zou zijn om bij de onderste plekken weg te komen, had niemand voor dit seizoen kunnen voorspellen. Toch hopen de ploegen van Jack Sweres (Internos) en Peter Remie (Unitas’30) zaterdagavond de eerste punten richting de middenmoot te pakken.

Beide clubs maakten een moeilijke competitiestart mee. Internos verloor het eerste duel met grote cijfers van Cluzona en haalde het enige punt tegen Steenbergen. Unitas’30 verloor driemaal. Remie verwacht een pittig potje. „Unitas’30 moet zo snel mogelijk weg bij de onderste plaatsen. Het is erg belangrijk om nu die punten te pakken. Normaal gesproken is dit een derby die gaat om de bovenste plaatsen, nu staan we er allebei anders voor.”

Ook voor de ploeg van Sweres is dit een belangrijke wedstrijd na de teleurstellende eerste resultaten. „Er zijn wat belangrijke jongens vertrokken en nieuwe, jonge spelers bij gekomen. We wisten dat het een moeilijk jaar zou gaan worden. Dan is het zaak om keihard te blijven knokken om de punten.”

Zowel Sweres als Remie kan dit weekend voor het eerste met een complete selectie aan de slag, waar zij in de afgelopen wedstrijden altijd wel een paar spelers misten door vakanties of blessures. De derby wordt gespeeld op zaterdagavond om 20.00 uur op sportpark De Hooge Neerstraat.

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.