Volledig scherm
Steenbergen en RBC betreden het veld. © BN DeStem

Derby Steenbergen tegen RBC gestaakt na vechtpartij, scheidsrechter krijgt tik in commotie

De wedstrijd tussen Steenbergen en RBC is zondag na ongeveer een uur spelen definitief gestaakt bij een stand van 3-1 in het voordeel van de thuisploeg. De vlam sloeg in de pan na een opstootje tussen Enzo den Haak (Steenbergen) en Marouane Hamdoune (RBC). 

Stijn Heideman had net de derde treffer van Steenbergen binnengeknikt, toen Den Haak en Hamdoune in een ogenschijnlijk onschuldig duel allebei naar de grond gingen. De speler van RBC pakte zijn tegenstander vervolgens in de houdgreep. Den Haak reageerde met een elleboogstoot in het gezicht van Hamdoune, waarop een aantal spelers van beide teams door het lint gingen.

In alle commotie kreeg ook de scheidsrechter, die tussenbeide wilde komen, een tik. De leidsman zei dat het ‘direct klaar’ was en leek de wedstrijd definitief te staken, maar een kleine tien minuten later kwam hij terug op die beslissing. De arbiter hield vervolgens zowel Den Haak als Hamdoune de rode kaart voor, maar doorspelen bleek ondanks een nieuwe afkoelperiode onmogelijk. De scheidsrechter besloot daarop om het duel definitief te staken. Hij wilde na afloop niet reageren op het voorval en verwees door naar de KNVB.