Volledig scherm
Dennis van Nijnatten.

Dennis van Nijnatten blijft hopen op prijs met Schijf

ZONDAG VIERDE KLASSE B - "Vroeg scoren, en druk naar voren zetten, dan moet het goed komen. " Schijf-speler Dennis van Nijnatten (20) legt nog even het strijdplan uit voor de afgelopen ontmoeting met BVV’63.

De zondag vierdeklasser stuurde de ploeg uit Bergen op Zoom met 9 tegendoelpunten naar huis. Van Nijnatten pikt vier doelpunten mee, allen gescoord in de eerste helft. "Het waren echte spitsengoals", aldus de aanvaller over zijn doelpunten. "Het geeft een geweldig gevoel. Ik scoor niet veel, voor een spits. Ben meer van de voorbereiding en van de loopacties. Onze middenvelders in scoringspositie brengen. Daarom voelde dit wel erg lekker."

Van Nijnatten is bezig aan zijn derde seizoen bij Schijf. De laatste twee is hij een vaste basisklant. Hij is hoopvol, heeft ambitieuze plannen met zijn ploeg. "Ik mik zelf op plek vier of vijf. En als we de nacompetitie halen, zou dat erg mooi zijn."

Uiteindelijk is een goed seizoen met Schijf draaien het voornaamste doel, maar een mens mag dromen. Niet zonder reden, volgens de 20-jarige: "We zijn als team gegroeid. We raken steeds meer ingespeeld op het systeem. Daar moesten we vorig jaar, onder trainer Cees van Beers, nog erg aan wennen. Foutjes die we nu maken, zijn eenvoudiger op te lossen. Het zijn de puntjes op de i, en dat merken we allemaal."

Gezelligheid is de sleutel tot succes voor Van Nijnatten. Het liefst blijft hij zijn hele leven bij Schijf, bij de ploeg van zijn woonplaats, de ploeg waar hij al vanaf de F’jes bij speelt. Tot hoeveel doelpunten hij dit seizoen gaat komen? "Tien tot vijftien. Dat moet mogelijk zijn. Een een hoop assists, natuurlijk."

Morgen gaat Schijf op bezoek bij SVC, op dit moment een laagvlieger in de vierde klasse B. Daarna volgt een ontmoeting met het Nispense NSV, dat op dit moment vier punten achter Schijf staat.

Naam: Dennis van Nijnatten
Club: Schijf (zondag 4B)
Leeftijd: 20 jaar
Positie: spits
Ambitie: zijn hele voetballeven bij Schijf doorbrengen

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.