Volledig scherm
De voetbalsters van Hontenisse stuurden Bavel naar de tweede klasse. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Degradatie een feit voor tweede vrouwenelftal Bavel

Een flinke tegenvaller voor het tweede elftal van de vrouwen van V.V. Bavel. Ook in de herkansingsronde voor lijfsbehoud in de eerste klasse van het zondagvoetbal is het de ploeg van coach Rens Bogers niet gelukt om zich te handhaven.

Op het veld van MOC’17 (ook deze keer moest de finale op neutraal terrein gespeeld worden) trof Bavel 2 de vrouwen van Hontenisse. Al snel kwamen de Bavelaren op voorsprong door Anneletta Tielrooy maar de Zeeuwen buigden de achterstand om in een voorsprong: 1-2. Toen Birgit van Oosterbosch de gelijkmaker tien minuten voor tijd binnen kopte, leek er weer hoop te zijn.

Er moest verlenging aan te pas komen om een winnaar, en dus een overlever in de eerste klasse, aan te wijzen. Via de counter kwam Hontenisse weer op voorsprong in Bergen op Zoom, waardoor de Bavelaren op zoek moesten gaan naar de gelijkmaker en er dus ruimte ontstond in de Bavelse defensie.

Dat strafte de ploeg uit Zeeland af: na honderdtwintig minuten voetbal stond er een flinke 2-5 nederlaag op het scorebord. Geflatteerd, volgens coach Rens Bogers die zag dat zijn ploeg vooral voetballend gezien beter was dan de tegenstander. Maar er zit niets anders op dan volgend seizoen door te gaan in de tweede klasse.

  1. Boy van Steen laatste Mohikaan van Rood-Wit: ‘Sfeer in de kleedkamer zal anders worden’
    PREMIUM

    Boy van Steen laatste Mohikaan van Rood-Wit: ‘Sfeer in de kleedkamer zal anders worden’

    Langzaam valt een succeslichting, als gevolg van de meedogenloze leeftijdsgroei, bij Rood-Wit uit elkaar. Na ruim een decennium is er nog slechts één oorspronkelijke draagmuur dat het imposante, opgebouwde amateurvoetbalfort overeind houdt. Sterkhouder Boy van Steen (29) zag zijn leeftijdsgenoten en vrienden langzaam de selectie verlaten, maar is zelf nog helemaal niet klaar bij de eersteklasser.