Volledig scherm

De Weerd hoopt dat Victoria'03 geniet en leert van bekertreffen met Halsteren

ZONDAG DERDE KLASSE A - De selectie van Victoria'03 moet vooral genieten van het bekertreffen met hoofdklasser Halsteren, vindt trainer Marc de Weerd. "Zo'n tegenstander kom je niet vaak tegen, namelijk." Maar hij had liever een andere loting gezien. "Het is jammer dat je zo vroeg tegen Halsteren speelt.

Het is beter om zo'n ploeg later te treffen, dan heb je een paar ronden om in het bekertoernooi te groeien."

Ervaring
Desondanks ziet hij de positieve kant van dit bekerduel. "Het is een heel nuttige wedstrijd. Je kunt hier veel van leren. Dat is super belangrijk voor een groep, vooral voor onze jonge selectie. Laat het een mooie ervaring zijn."

Maar hij wil de wedstrijd tegen Halsteren niet zien als een veredeld schoolreisje. "Kijk, het verschil tussen hoofdklasse en derde klasse is zo groot dat de kans op een goed resultaat niet heel groot is. Maar ik zou het al goed vinden als we proberen te voetballen en wat tegenstand kunnen bieden."

Sparen
Logischerwijs ligt bij de ploeg uit Oudenbosch de focus vooral op de competitie. "Niet dat ik wat spelers ga sparen hoor, want ik heb niet veel om te sparen: we zitten met vijf blessures."

Na de nederlagen tegen Cluzona en Internos is Victoria'03 afgezakt naar de middenmoot. 'Wisselvallig' noemt De Weerd het seizoen tot dusverre. Na de promotie moet zijn ploeg nog wennen aan het niveauverschil.

"In de vierde klasse hadden we aan alleen ons spel genoeg, nu komt er meer bij kijken. Er komt een stukje gogme bij en wat meer fysiek. Aan de wedstrijd tegen Internos (4-2-nederlaag) zie ik dat we nog niet helemaal gewend zijn aan dit niveau. In de vorige twee seizoenen hebben we in totaal maar drie keer verloren. Dus nu het wat tegenzit, weet niet iedereen hoe ze daar mee om moeten gaan. Maar dat kun je ze niet verwijten."

  1. Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Natuurlijk was het een tegenvaller. In het beslissende duel van de nacompetitie werd het zaterdagteam van Halsteren afgedroogd door ZSC'62. Weg was de droom van promotie. Mike de Nijs was er zelf niet bij. Maar na het bekend worden van het 6-0-verlies was het ook voor hem slikken. ,,Je hoopt met de nieuwe club toch in de derde klasse te beginnen." De Nijs (23) is niet blijven hangen in het negatieve gevoel. ,,Nu moeten we dit seizoen maar dat stapje omhoog zetten."