De 0-2-zege bij Madese Boys was de laatste in een reeks van zeven overwinningen op rij.
Volledig scherm
De 0-2-zege bij Madese Boys was de laatste in een reeks van zeven overwinningen op rij. © Pix4Profs / Joris Knapen

De Schutters behaalt eerste punt buitenshuis in 2019, geen achtste zege op rij voor Cluzona

statistiekenRecords zijn er om gebroken te worden. Het is een gevleugelde uitspraak binnen de sportwereld. Ook de West-Brabantse amateurvoetbalteams proberen (al dan niet onbewust) om langlopende statistieken uit de geschiedenisboeken te spelen. BN DeStem zet een aantal opmerkelijke verbroken reeksen van het afgelopen speelweekend op een rijtje.

Cluzona zag tegen Sarto een langlopende zegereeks in rook opgaan. Sinds de 2-1-nederlaag op 14 april van dit kalenderjaar op bezoek bij de latere kampioen Unitas’30 wist de ploeg van trainer Marcel van der Sloot geen competitieduel meer te verliezen. Nadien werden VOAB, Hoeven, Rijen, JEKA, Uno Animo en Beek Vooruit geklopt. Met de zege in het openingsweekend tegen Madese Boys meegeteld, strandde de zegereeks van Cluzona afgelopen speelweekend na zeven overwinningen op rij.

Competitiegenoot TSC promoveerde het afgelopen seizoen via de nacompetitie uit de derde klasse. Daarin was de ploeg van de inmiddels vertrokken trainer Ad van Seeters (tegenwoordig trainer bij Almkerk, red.) voornamelijk op het eigen sportpark niet te verslaan. Huidig trainer Ton Cornelissen kon de ongeslagen reeks van zeven thuisoverwinningen op rij niet doortrekken. De Oosterhoutse ploeg verloor met 1-3 van Kruisland.

TSC had in 2019 in eigen huis nog niet verloren.
Volledig scherm
TSC had in 2019 in eigen huis nog niet verloren. © Twitter TSC

Ten slotte aandacht voor De Schutters. Vorig jaar was de ploeg uit Stampersgat het lelijke eendje uit het West-Brabantse amateurvoetbal. In 24 wedstrijden werd slechts één keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld. In de huidige competitie wist De Schutters hetzelfde puntentotaal al na twee wedstrijden te bereiken. Tevens werd er voor het eerst buiten het unieke gelegen Sportpark Andries een punt gehaald. De laatste keer dat dat gebeurde, dateerde alweer van 9 december 2018.

Overige opmerkelijke verbroken reeksen

22 - Het zondagelftal van PCP is niet langer meer de tweede langst ongeslagen club van West-Brabant. De vierdeklasser, vorig seizoen nog kampioen van de vijfde klasse, werd zondag in een doelpuntrijk duel geklopt (5-4) en verloor voor het eerst sinds 14 oktober 2018, een reeks van 22 wedstrijden. Derdeklasser ONI, eveneens onlangs gepromoveerd, is met 27 wedstrijden op rij het langst ongeslagen.

6 - Vierdeklasser Smerdiek maakte in eigen huis een einde aan een doelpuntendroogte van zes uur effectieve speeltijd.

9 - Waspik trok voor het eerst sinds 4 november 2018 weer eens in een uitduel aan het langste eind. Tegen Right ‘Oh werd er na negen uitwedstrijden weer eens een driepunter gepakt.