Volledig scherm
Zo zat Jules Voogt er in mei bij na de titel van Victoria'03, met een dubbele beenbreuk. Nu mag hij de wei weer in. © peter van trijen/pix4profs

De rolstoel uit en het veld weer in: Jules Voogt kan niet wachten

ZONDAG DERDE KLASSE A - Jules Voogt (19) liep een dubbele beenbreuk op tijdens de kampioensmatch van Victoria'03. Na acht maanden revalideren is hij helemaal hersteld.

Grenswachters - Victoria'03, 8 mei 2016. Hij lepelt de datum zo op. Een zwarte dag met een gouden randje. Uitgerekend in de kampioenswedstrijd van de Oudenbosschenaren in de vierde klasse liep Jules Voogt een dubbele beenbreuk op. Op 14 januari jongstleden, ruim acht maanden later, maakte hij zijn rentree. In het oefenduel met RBC mocht hij een kwartiertje voor tijd invallen.

,,Eindelijk'', is Voogts eerste reactie. Eind december kreeg hij groen licht van de arts, op het trainingskamp in Barcelona - waar de derdeklasser oefende terwijl NAC op de Oudenbossche velden 'overwinterde' - trainde Voogt weer met de groep. Afgesproken was dat hij in het oefenduel weer wat wedstrijdminuten zou mogen opdoen. ,,Dat je gaat warmlopen, dat je je trainingspak uit doet en voor het eerst in het nieuwe tenue naar de zijlijn mag. Heerlijk."

De eerste sprintjes op een nat, half bevroren kunstgrasveld zijn gemaakt, de eerste duels uitgevochten, en de eerste wonden zitten alweer op zijn been. Voogt neemt het allemaal voor lief. De spierpijn de volgende dag ook. ,,Het waren acht moeilijke maanden. Gelukkig kreeg ik veel steun."

Zoals van trainer Marc de Weerd, met wie hij goed contact hield. Van zijn medespelers, die hem op een teamuitje in de rolstoel door Antwerpen duwden. En van vrienden en familie.

Als Victoria'03 zondag in Terneuzen als nummer twee in 3A de competitie hervat in Terneuzen, is Voogt klaar voor het echte werk. ,,Conditioneel heb ik geen achterstand, natuurlijk moet ik nog wel wat wedstrijdritme op doen, maar ik ben blij dat ik kan aanhaken."

In welke rol dat is, valt nog te bezien. Vorig seizoen begon Voogt als linksback, maar stond hij de laatste wedstrijden in de spits. Met succes: vijf wedstrijden, zeven goals. Bij zijn rentree stond hij op het middenveld. ,,Ik denk dat de trainer mij in gaat zetten als back of als middenvelder", vermoedt hij. Wat het ook wordt, het zal hem worst wezen. Jules Voogt kan weer spelen. ,,Daar heb ik heel veel zin. Ik kan niet wachten."

  1. Jeugdig Smerdiek moet alle zeilen bijzetten

    Jeugdig Smerdiek moet alle zeilen bijzetten

    Smerdiek is sinds jaar en dag een grote speler in het vrouwenvoetbal. Wendy de Wilde (22) speelt sinds haar veertiende in het eerste team en heeft alle hoogte en dieptepunten meegemaakt. "Het kampioenschap in de eerste klasse in 2012 was natuurlijk een hoogtepunt maar de degradatie direct erna een dieptepunt", vertelt de centrale verdediger. Wat de toekomst brengt durft ze niet te zeggen. "Ik weet niet waar mijn plafond ligt. De kans is groot dat ik altijd bij Smerdiek zal blijven."