Waspik-aanvaller Lesley Verschuren versnelt langs twee verdedigers van Raamsdonk.
Volledig scherm
Waspik-aanvaller Lesley Verschuren versnelt langs twee verdedigers van Raamsdonk. © Pix4Profs/René Schotanus

De Kwik, Kwek en Kwak van Dussense Boys scoren ieder twee keer, Waspik wint van buurman Raamsdonk

zondag 4CJoeri van Heel, Lars Branderhorst en Harry Sassen staan in Dussen bekend als Kwik, Kwek en Kwak. De drie vrienden spelen al jaren samen bij Dussense Boys, maar nog nooit hadden ze samen - ieder met twee doelpunten - de totale productie voor hun rekening genomen. De derby van de Langstraat tussen Raamsdonk en Waspik werd betrekkelijk eenvoudig gewonnen door de gasten uit Waspik. 

Raamsdonk - Waspik 0-4 (0-2) 0-1 en 0-2 Lesley Verschuren, 0-3 en 0-4 Guido van den Hoven.
Waspik was in Raamsdonk op alle fronten sterker. Vooral verdedigend was het bij Raamsdonk kommer en kwel. Te vaak mochten de spelers van Waspik rechtdoor richting Raamsdonk-doelman Jari Meeuwissen lopen. Meeuwissen was, ondanks de vier tegentreffers, wel tevreden met zijn prestatie, maar baalde vooral van het gebrek aan schootkracht voorin.

Pas na een halfuur spelen lukte het Lesley Verschuren, op aangeven van Falk van Sluisveld, om te scoren. Vijf minuten later gaf Luuk Molenschot de assist op Verschuren die zijn tweede van de middag scoorde. “Dat hadden er wel meer mogen zijn, ja. We hadden ons zelf eerder moeten belonen door eerder de 0-3 te scoren. Nu bleef Raamsdonk kans houden op een beter resultaat.” 

Die kans kwam er en werd benut door Yordi Vissers. Scheidsrechter Reijne keurde de treffer, op vlagsignaal van de grensrechter, wegens buitenspel af. Vissers, met al een gele kaart op zak raakte behoorlijk gefrustreerd. In plaats van hem te wisselen, liet de trainer van Raamsdonk hem staan, met rood tot gevolg. In de slotfase was het Guido van den Hoven die met twee treffers de eindstand op 0-4 bepaalde.

RFC zon. - PCP zon. 5-1 (1-1). 0-1 Achraf Mejout 1-1 Kevin van de Heijkant, 2-1, 3-1 en 4-1 Joost Blom, 5-1 Jeroen Kouwenberg.
“We hadden een moeilijke eerste helft waarin PCP diverse goede kansen kreeg. Na rust was er nog maar één ploeg die aanspraak op de overwinning mocht maken en dat waren wij”, concludeerde RFC-trainer Mo Duzgun. PCP-trainer Richard Hoogkamer hekelde de nadrukkelijk aanwezige scheidsrechter. “Hij zocht met name onze spelers te nadrukkelijk op. Dit kostte ons de nodige gele kaarten.” 

Right-Oh - Terheijden 1-4 (1-0). 1-0 Daniek Maas, 1-1 Jordi Wirken, 1-2 Joris Noort (pen.), 1-3 Max Brouwers, 1-4 Prodige Kivuku.
“We gingen goed met de wind om. Op de 1-0 na kwamen we niet in de problemen tegen dit Right-Oh”, sprak Terheijden-trainer Fred Vrolijk.

RWB - WDS’19 3-0 (0-0). 1-0 Sheran Eyupoglu, 2-0 Kevin Remie, 3-0 Bram van Iersel.
Tegen de koploper liet WDS’19 zeventig minuten lang goed voetbal zien. Totdat de 1-0 viel, waarbij de bal gedragen door de wind achter de doelman viel.

Blauw Wit’81 - VCW 5-2 (3-0). 1-0 Winston van Dijk, 2-0 Thimo Netten, 3-0 Bart van Laarhoven, 3-1 Robbie Kerremans, 4-1 Bas Jansen, 4-2 Kelvin Koppelaar, 5-2 Toby Netten.
“We gaven de doelpunten te gemakkelijk weg. Blauw Wit’81 ging beter met de wind om. Bij een 3-1-tussenstaand dachten we nog even een kans te hebben, maar de 4-1 viel daarop te snel”, gaf VCW-trainer Arjan Kwaaitaal aan.

Dussense Boys - Berkdijk 6-2 (3-1). 1-0 Joeri van Heel, 1-1 Berkdijk, 2-1 Lars Branderhorst, 3-1 Van Heel, 4-1 Branderhorst, 5-1 en 6-1 Harry Sassen, 6-2 Berkdijk.
“We speelden leuk aanvallend voetbal. Ondanks de zes doelpunten van onze ‘Kwik, Kwek en Kwak' hadden we uiteindelijk meer doelpunten moeten maken. Ik was natuurlijk dik tevreden met de uitslag”, zei Dussense Boys-trainer Eric van Genderen.

DIA - SAB afgelast.

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.