Volledig scherm
© Else Loof / Pix4Profs

De Bruijn: Smalle selectie breekt ons op

ZONDAG VIERDE KLASSE C - Het wil nog niet lukken bij Boeimeer. Aanvoerder Mike de Bruijn weet waar het aan ligt. "De smalle selectie breekt ons op."

Boeimeer kende een moeilijke eerste periode in de zondag vierde klasse C, je kan het ook matig noemen.

Afgelopen zondag was er voor Boeimeer een goede en nuttige zege op VCW (2-0), pas de tweede van het seizoen. Zondag wacht de Bredase derby uit bij Advendo. "Die overwinning tegen VCW kwam precies op het juiste moment”, zegt doelman en aanvoerder van de blauwwitten, Mike de Bruijn (21). "In bepaalde wedstrijden had er wat meer ingezeten, maar al met al was het tot nu toe niet geweldig."

De Bruijn, wonend pal tegenover Sportpark Heksenwiel, weet waar de pijnpuntjes liggen wat betreft de resultaten tot nu toe: "Door een hele smalle selectie moeten we vaak putten uit A- en B-junioren, uit het tweede team en zelfs uit jongens die even geleden besloten hebben lager te gaan voetballen."

Geen ideale situatie dus. "Het is lastig wanneer je iedere week in een andere samenstelling moet spelen. Het is, denk ik, de reden dat we nu slechts acht punten uit acht wedstrijden hebben", analyseert de sympathieke goalie van de Bredase club.

Vorig seizoen werd Boeimeer nog tweede, weliswaar met een straatlengte achter kampioen Groen Wit. „Maar dit jaar is handhaving echt het hoogst haalbare”, weet De Bruijn.

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.