Volledig scherm
NOAD maakt de 2-3 en de Gesta-spelers blijft verslagen achter. © Edwin Wiekens / Pix4Profs

Dapper strijdend Gesta redt het niet tegen NOAD

NACOMPETITIE ZONDAG VIERDE / DERDE KLASSE - Voor het eerst in haar bestaan had Gesta derde klasse kunnen spelen. Na het winnen van de tweede periodetitel en de uitschakeling van Terheijden bleek NOAD, als laatste obstakel, een niet te nemen hindernis. Tilburg won van ‘Galder En Strijbeek Ten Aanval’. Met 2-3, opgeteld bij de 1-0 winst in eigen huis, knokte NOAD zich naar behoud.

Wat ontredderd stond Gesta er na afloop bij. De avondklok van zeven had al geluid. Het beslissende duel begon namelijk pas om 17 uur, direct na afloop van de Galderse braderie. Diep teleurgesteld was Maurice van den Wijngaart, die met twee goals Gesta lang in de race hield.

“We wilden wat laten zien,” zei hij. “Maar wat heb je aan twee goals, die niets opleveren. Ik had hier zo graag willen winnen. Vorige week bij NOAD was ik geschorst, een reden te meer om goed voor de dag te komen. De verlenging zat er gewoon in bij 2-2. En dan valt de 2-3 kort voor tijd, balen.”

Gesta - NOAD 2-3 (0-0) - 1-0 Maurice van den Wijngaart, 1-1 Papito Koeks, 1-2 Sherwin Fräser, 2-2 Van den Wijngaart, 2-3 Maurice van Disseldorp.