Volledig scherm
Linkerspits Dani Gladdines wil dit seizoen met Tholense Boys promoveren. © Tonny Presser/Pix4Profs

Dani Gladdines voelt zich lekker bij titelkandidaat Tholense Boys

ZATERDAG DERDE KLASSE B - Met derby’s heeft hij niet zoveel. Natuurlijk zijn het altijd beladen duels. En voor Tholense Boys vaak lastig te winnen. Dat zal zaterdagmiddag tegen NOAD’67 niet anders zijn, verwacht Dani Gladdines. "We moeten gewoon ons eigen spel spelen en vooral niet meegaan in hun vechtvoetbal.’’

De 19-jarige Gladdines maakte zaterdag in Willemstad misschien wel het vroegste doelpunt in de derde klasse B. Amper vier minuten op de klok, Een dubieus momentje van Sam Nieuwkoop, zoals Gladdines de actie noemt. De overtreding bleef onbestraft, het steekballetje op Niels Hopmans volgde, Gladdines zorgde voor de afwerking.

Hoe lekker kun je het seizoen beginnen? Tholense Boys won uiteindelijk met 0-3 bij Kogelvangers. „Niet verkeerd tegen die stugge ploeg. Vaak winnen we daar moeilijk.”

De buitenwacht verwacht dat Tholense Boys de titel pakt. Linkerspits Gladdines is voorzichtig. „We zullen vaak tegenstanders krijgen die dat ook vinden en achterin blijven hangen. Zo vanzelfsprekend is winnen niet.”

Ook tegen NOAD’67 zal het niet vanzelf gaan. „Voor een klein dorp hebben ze een aardige selectie, met individueel een paar erg goede spelers. Het zal niet meevallen, maar we gaan vol gas voor de winst.”