Ruben Maas van Cluzona houdt twee man van IFC bezig.    foto : Gerard van Offeren/Pix4Profs
Volledig scherm
Ruben Maas van Cluzona houdt twee man van IFC bezig. foto : Gerard van Offeren/Pix4Profs

Cluzona zorgt tegen hoofdklasser IFC voor daverende bekerstunt

districtsbeker zuid1Op een B-veld achter de kantine, troostelozer kan haast niet, heeft Cluzona dinsdagavond voor een daverende bekerstunt gezorgd. De zondag tweedeklasser schakelde hoofdklasser IFC uit: 2-1.

Dat terwijl de ploeg uit Wouw niet met de beste elf aantrad. IFC, de gedoodverfde favoriet, kwam op 0-1, maar Ruben Maas tekende voor de gelijkmaker: 1-1. Na een uur spelen maakte de topscorer ook nog de 2-1.

Die stand hield Cluzona knap vast, waardoor een stunt van jewelste waarheid werd. Cluzona haalt de kwartfinale van de beker en staat zo op de drempel van het landelijke bekertoernooi. De volgende horde: hoofdklasser Vlissingen. 

Trainer Gijs van der Bom was na afloop  apetrots op zijn team. "We hebben 70 minuten lang volgens ons tactisch concept gespeeld. We speelden als een sterk collectief. Ik ben dan ook apetrots op hetgeen wij hebben laten zien. De laatste 20 minuten liepen we wel op ons tandvlees, maar we wisten ons verdedigend staande te houden. Toch kregen wij via de counter ook nog kansen om verder uit te lopen", glunderde de winnende trainer.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement