Volledig scherm
Van der Sloot als assistent bij FC Oss © Proshots

Cluzona-trainer Van der Sloot blij met loting: 'SteDoCo is een behoorlijke naam in de regio'

Marcel van der Sloot (38) begint zijn trainersavontuur bij Cluzona met een wedstrijd in de KNVB-beker. Zaterdagochtend werd de Wouwse stuntploeg bij de loting gekoppeld aan SteDoCo. ,,Leuke tegenstander, enig smetje: we hadden natuurlijk graag thuis gespeeld."

,,Je weet dat iedere club in de KNVB-beker van een bepaald niveau is. SteDoCo is een leuke tegenstander. Ze zijn net gepromoveerd naar de derde divisie. Het is een club in de lift, een behoorlijke naam in de regio. Een club met flinke financiële mogelijkheden ook. Er spelen een paar spelers die ik ken", aldus trainer Van der Sloot over de club waar Cluzona op 18 augustus op bezoek gaat in de eerste kwalificatieronde. ,,Enig smetje: we hadden graag thuis gespeeld." 

De tweedeklasser uit Wouw begint op 24 juli met trainen. ,,Vanaf dan staat alles in het teken van die wedstrijd. Zo simpel is het. We hebben vorig jaar laten dat we goed weerstand kunnen bieden tegen tegenstanders van formaat", wijst hij op het feit dat Cluzona in het districtsbekertoernooi twee hoofdklassers uitschakelde. ,,Het is leuk om ons weer te meten met zo'n ploeg. We hebben niets te verliezen. We spelen uit en hebben een grote supportersschare, dus het wordt leuk om deze wedstrijd te gaan promoten."

Volledig scherm
Feest bij Cluzona, dat zich plaatste voor de landelijke beker. © Marcel Otterspeer / pix4profs

Visie

Van der Sloot, zelf als ex-prof de nodige ervaring met het spelen in het landelijke bekertoernooi, stond vorig seizoen nog op het veld toen Cluzona het ticket greep voor de landelijke beker door hoofdklasser Vlissingen in de kwartfinale te verslaan. Dit seizoen heeft hij het wedstrijdshirt ingeruild voor een trainersoutfit. ,,Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan. Afgelopen winter is het bekend geworden. Dan heb je al bepaalde gedachten, een bepaalde visie van hoe je wil gaan spelen. In tussentijd heb ik veel gesprekken gehad, zijn er een paar jongens bijgekomen en staat er een gretige groep. Afgelopen maandag ben ik al begonnen met TOP Oss. Toen dacht ik wel: waren we ook maar vast begonnen met Cluzona."

Stuntploeg Cluzona (tweede klasse E) bereikte de landelijke KNVB-beker dankzij het behalen van de halve finale van de districtsbeker. In de kwartfinale werd hoofdklasser Vlissingen met liefst 3-0 opzij gezet. Een ronde later eindigde het Wouwse sprookje tegen Goes. De ploeg van Marcel van der Sloot treft nu het Bredaas getinte SteDoCo, dat uitkomt in de zaterdag derde divisie. Bij die ploeg spelen Chafik Boushaba, Jesse van Bezooijen en Benjamin van Wanrooij. Mocht Cluzona de eerste ronde overleven, dan wacht in de tweede ronde een ontmoeting met de winnaar van JOS/Watergraafsmeer - Westlandia.