Volledig scherm
Een duel om de bal tussen Robin Versluijs (links) van Oosterhout en Barry Perk (midden) van Cluzona. f © Koen Mol

Cluzona-spits Barry Perk is de kaap van de 500 voorbij

ZONDAG DERDE KLASSE A - Bij Cluzona-Virtus wordt spits Barry Perk van de Wouwse club zondag gehuldigd voor zijn vele duels (509) en goals (146) in het amateurvoetbal.

Hij is bezig aan zijn laatste seizoen. Maar dat roept Barry Perk al jaren. Dit keer lijkt het besluit van de 37-jarige Roosendaler vast te staan. De sport is steeds lastiger te combineren met zijn werk als schilder, zeker sinds hij samenwerkt met Sander Bouwmeester en het aantal opdrachten maar blijft stijgen. Ook zijn er de drie kinderen die zijn aandacht vragen.

Fysiek merkt Perk dat de jaren gaan tellen. Eén grote wens is er nog. „Ik hoop mijn carrière af te sluiten met een prijs. In ieder geval een periodetitel. Maar eigenlijk moeten we met dit team kampioen worden. Als het dit jaar niet lukt, gaat het nooit meer gebeuren.”

In de jubileumwedstrijd tegen Virtus kan Cluzona morgen een stap richting tweede klasse zetten door de eerste periode naar zich toe te trekken. Het zou de zoveelste prijs voor Perk zijn. „Ik ben gepromoveerd met alle drie de clubs waar ik voor gespeeld heb. Daar ben ik wel trots op.’’

Zaterdag in BN DeStem een uitgebreid interview met Barry Perk.

  1. De Voetbaltoto van: Ger Musters (trainer VV Zundert)

    De Voetbaltoto van: Ger Musters (trainer VV Zundert)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Ramon Krijnen, speler van Dosko, bezit nog steeds de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week is de beurt aan de eerste trainer die deelneemt aan de reeks: Ger Musters (Zundert).