Volledig scherm
Ruben Maas (links) van Cluzona nam vrijdagavond de Zilveren Schoen in ontvangst. © Dennis Nuiten

Cluzona pakt periodetitel na bizarre tweede helft

ZONDAG DERDE KLASSE A - Cluzona heeft de eerste periode gepakt in de zondag derde klasse A. De ploeg van Ronald van Oeveren won met 9-0 van Virtus en was daardoor niet meer te achterhalen.

Dat Cluzona zou gaan winnen, daar zag het halverwege nog niet naar uit. De ploeg uit Wouw keek bij rust namelijk nog tegen de brilstand aan. Maar in de tweede helft ging het los.

Uitgerekend jubilaris Barry Perk, voor de wedstrijd gehuldigd voor meer dan 500 wedstrijden in het amateurvoetbal, schoot het hek van de dam, vanaf elf meter. Vervolgens was het goaltjesdief Ruben Maas die er 2-0 van maakte. Wesley Smits en Daniël Dekker maakten er in kort tijdsbestek 5-0 van.

Daarna volgden de doelpunten zich in rap tempo op. Maas, Smits en Jacques Dekker zetten hun naam nog op het scorebord en de doelpuntenregen hield pas op bij 9-0. Na het laatste fluitsignaal kon het feestje beginnen, aangezien de eerste stap richting de tweede klasse is gezet.

Cluzona - Virtus 9-0 (0-0) - 1-0 Barry Perk, 2-0 en 3-0 Ruben Maas, 4-0 Wesley Smits, 5-0 Daniël Dekker, 6-0 Maas en 7-0 Maas, 8-0 Smits, 9-0 Jacques Dekkers.