Volledig scherm
PREMIUM
Spelers van Cluzona bedanken het meegereisde publiek voor hun steun. © EDWIN WIEKENS

Cluzona in polonaise ondanks uitschakeling: voorronde KNVB-beker als heerlijke amuse

Historie schreef Cluzona afgelopen seizoen door zich te plaatsen voor de voorronde van de TOTO KNVB Beker. Aan dat nieuwe hoofdstuk kon de stuntploeg uit Wouw afgelopen weekend geen vervolg geven.

Met een nieuwe trainer en twee handenvol spelers begon Cluzona op 24 juli aan de voorbereiding. De datum van het treffen met SteDoCo (1-0 verlies), dat medio juli al startte, stond toen al rood omcirkeld in de agenda van hoofdcoach Marcel van der Sloot. In aanloop naar de bekerkraker in Hoornaar oefende zijn team eenmaal, tegen Achilles Veen - SteDoCo had inmiddels al vijf oefenduels in de benen. Voor deze opponent koos de debuterende oefenmeester, omdat het een tegenstander van vergelijkbaar formaat zou zijn.

  1. Vrienden Van Poelje en Uithof tegenover elkaar in bekerduel: ‘Zijn elkaar altijd blijven volgen’
    PREMIUM

    Vrienden Van Poelje en Uithof tegenover elkaar in bekerduel: ‘Zijn elkaar altijd blijven volgen’

    Ze zien elkaars wedstrijden, bespreken die vaak uitgebreid na en houden elkaar geregeld de spiegel voor. Sinds jaar en dag zijn ze vrienden, ook buiten het veld. Dinsdagavond nemen Daan Uithof en Jurriaan van Poelje het tegen elkaar op in Dinteloord, als coaches van Prinsenland en Baronie. In de aanloop naar het bekerduel spreken ze over hun vriendschap, hun verbondenheid met beide clubs en natuurlijk de wedstrijd zelf. ,,Geheimen zijn er niet.’’

poll

Het is goed dat de competitie volgend amateurvoetbalseizoen weer eind augustus begint

  • Ja (72%)
  • Nee (28%)
1528 stemmen