Volledig scherm
Van der Sloot © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Cluzona-coach Van der Sloot 'bijzonder trots' op zijn ploeg

Veel enthousiasme klonk uit de monden van trainer Marcel van der Sloot en doelman Nick Lodiers van Cluzona. Beiden waren ondanks de nederlaag (1-0) tegen SteDoCo te spreken over het bekeroptreden van hun ploeg.

,,Ik ben bijzonder trots op hoe de jongens gepresteerd hebben”, zei hoofdtrainer Van der Sloot na afloop. ,,Je weet dat je tegen een tegenstander van formaat speelt met kwaliteit en financiële middelen. Dan moet het gewoon net een beetje meezitten allemaal.”

Keeper Lodiers kon zich daarin vinden en voegde eraan toe dat Cluzona zich kranig heeft geweerd. ,,We wisten vooraf dat het moeilijk zou worden, maar we hebben het goed gedaan.” Van der Sloot concludeerde dat zijn ploeg in de eerste helft twee momenten weggaf waaruit SteDoCo gevaarlijk werd. ,,Verder hebben wij weinig weggeven. Ik denk dat wij zelfs de betere kansjes hebben, maar daar is ook wat geluk voor nodig om die te benutten.”

Opportunistisch

Met de brilstand in de rust op het scorebord wist Van der Sloot dat het een lastig verhaal ging worden. ,,Dan komt ook de fitheid om de hoek kijken. De jongens zijn dat, maar SteDoCo was nog eerder dan wij (24 juli, red.) begonnen aan de voorbereiding dus hun conditie is nog beter op pijl.”

Waar de bezoekers het hadden laten liggen volgens Lodiers? ,,Ik denk dat we iets eerder opportunistisch hadden moeten spelen. Je zag in de slotfase dat we daardoor kansen kregen.” Ook de coach had een kritische noot. ,,Soms waren we slordig en leden snel balverlies. Als we dat kunnen opbrengen, kan het echt een mooi jaar worden.”

Volledig scherm
SteDoCo - Cluzona © Wout Fassbender
  1. Cluzona heeft historische periodetitel voor het grijpen: ‘Als we winnen gaat het dak er af‘
    Zondag 2E

    Cluzona heeft histori­sche periodeti­tel voor het grijpen: ‘Als we winnen gaat het dak er af‘

    De naam is inmiddels in iedere uithoek van West-Brabant stevig gevestigd. En dat voor een vereniging die voluit geschreven eigenlijk geen naam heeft. Daar waar Cluzona (Club Zonder Naam) langskomt, daar galmt het bezoek van de tweedeklasser nog weken na. De kantinejuffrouw van het Tilburgse Sarto kan haar borst natmaken, want haar clublokaal kan zondag zomaar decor worden van een historische mijlpaal voor de club uit Wouw.

poll

Het is goed dat de competitie volgend amateurvoetbalseizoen weer eind augustus begint

  • Ja (72%)
  • Nee (28%)
1528 stemmen