Volledig scherm
Jeroen Molenaar zet de sliding in op Enzo den Haak (Steenbergen). © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Chaos bij Steenbergen - RBC: ‘Wat er gebeurde, is met geen enkel woord goed te praten’

Er was eigenlijk geen vuiltje aan de lucht in Steenbergen, totdat de wedstrijd net na het uur escaleerde. Na een ogenschijnlijk onschuldig duel tussen RBC-verdediger Marouane Hamdoune en Steenbergen-spits Enzo den Haak sloeg de vlam onverwachts in de pan. De scheidsrechter staakte de wedstrijd. 

Den Haak werd in de houdgreep genomen door zijn directe tegenstander en werd nogmaals hardhandig tegen de grasmat gedrukt. Den Haak reageerde door zich ruw los te trekken van Hamdoune. In de nastoot haalde de spits van Steenbergen uit naar de nog liggende verdediger, maar zijn vuiststoot ging voorlangs aan Hamdoune, waarna beide ploegen de confrontatie met elkaar opzochten.

,,Laat ik beginnen met te zeggen dat ik van een enorme afstand stond en het dus niet goed kon beoordelen", stelde Steenbergen-trainer Marco Ernest. ,,Enzo vertelde me na afloop dat hij klem zat en geen lucht meer kreeg. Zijn reactie was natuurlijk net zo goed over het randje. Wat daarna gebeurde, is met geen enkel woord goed te praten."

Rake klappen

Een vechtpartij brak uit tussen beide ploegen waarbij de scheidsrechter volgens ooggetuigen onbewust ook een tik ontving in alle commotie. Arbiter Stefan van Westing ontkende dat na afloop en wilde verder niet ingaan op wat er gebeurde binnen en buiten de lijnen. Ook op het incident waarbij toegesnelde toeschouwer een RBC-speler een klap in het gezicht zou hebben gegeven, wilde hij niet reageren. ,,Ik heb mijn rapport opgemaakt en opgestuurd naar de bond. De aanklager zal het verder afhandelen."

Van Westing kon na 61 minuten niets anders dan een afkoelingsperiode inlassen van een half uur. Beide ploegen werden naar de kleedkamers gestuurd, waarna de trainers en captains naar de kleedkamer van de arbiter werden geroepen. Na een overleg van ruim dertig minuten besloten beide ploegen dat het beter was om de wedstrijd definitief te staken. ,,Steenbergen garandeerde ons weliswaar de veiligheid van de spelers, maar wij besloten dat het beter was om helemaal te stoppen", zei RBC-trainer Henk Vos.

Rood

Zowel Enzo den Haak als Marouane Hamdoune ontving een rode kaart, maar volgens ooggetuigen was deze prent niet getoond, maar enkel mondeling aan de betrokken personen medegedeeld. Ook hier verwees scheidsrechter Van Westing naar de KNVB, die zondagavond nog niets kwijt kon. ,,Het rapport is bij ons nog niet binnen. Daarnaast krijgen beide clubs de komende dagen de tijd om schriftelijk hun verhaal te doen. Tot die tijd kunnen we niets zeggen over de gevolgen.”

  1. Overzicht | Internos op schot in restant tegen Dosko, Halsteren houdt Klundert van zich af

    Overzicht | Internos op schot in restant tegen Dosko, Halsteren houdt Klundert van zich af

    In de laatste reguliere speelronde voor de winterstop zorgde het gure herfstweer voor de nodige afgelastingen in zaterdag 3B. Koploper Halsteren week uit naar het kunstgras waar het runner-up Klundert versloeg. De voorsprong op de concurrenten (die weliswaar minder wedstrijden speelde) nam daardoor toe. Internos kende geen genade voor de zeven overgebleven spelers van Dosko en scoorde zes keer in twintig minuten.