Volledig scherm
Vreugde na de 1-0 van Chaam © Pix4Profs | Joris Knapen

Chaam stroopt de mouwen op tegen VCW: 5-0

zondag 4CHet was ijskoud in Chaam, maar bij de plaatselijke vierdeklasser geen handschoenen of thermobroeken. Dan maar een extra metertje lopen. Gewoon normaal doen en keihard werken. Het leidde tegen VCW uiteindelijk tot een ruime zege: 5-0. 

Chaam - VCW 5-0 (1-0). 30. Martijn van den Broek 1-0, 70. Van den Broek 2-0, 76. Jelle van Raak 3-0, 83. Van den Broek 4-0, 92. Gerard Verbiest 5-0.
Grote man was Martijn van den Broek, met drie treffers. Hij maakte zijn tweede uit een vrije trap en mocht daarvoor Aron de Bruijn bedanken. De verdediger nam plaats in de muur van VCW, om daar vlak voor Van den Broek schoot uit weg te lopen. De spits trapte de bal door dat gat het doel in (zie video onder).

De Bruijn stond met opgestroopte mouwen aan de aftrap, ondanks de vrieskou. ,,Ik vind lange mouwen echt vreselijk.” Geen enkele speler van Chaam speelde met handschoenen of een thermobroek. Geen gezeur, gewoon ontblote knieën. ,,En met zwarte schoenen, we blijven in Chaam lekker met beide benen op de grond staan.”

Het team staat in het rechterrijtje van de competitie, maar toonde tegen VCW andermaal aan veel talent in huis te hebben. De meest in het oog springende speler is de 16-jarige Bas Goos, die voor de tweede week op rij speelminuten kreeg. De vleugelaanvaller staat al op het verlanglijstje van NAC en liet tijdens zijn invalbeurt zien waarom. Hij draaide de rechtsback een paar keer groggy met flitsende bewegingen en behendige acties, ook gaf hij de pass die de opmaat vormde voor de 5-0. De 12 jaar oudere De Bruijn: ,,Heerlijk om met zo’n jongen te spelen. Tegen dat soort gasten hoef je maar één ding te zeggen: gewoon je koppie vrij houden en het je tegenstander lastig maken. Dat is hem weer goed gelukt.”

RFC - Berkdijk 4-1 (2-0) 1-0 en 2-0 Maikey Luijbregts, 3-0 Mickey Hoogmoed, 3-1 Richard van de Kolk, 4-1 Rob Stuy van den Herik.
Joost Blom vergat na tien minuten het cadeautje van scheidsrechter Francisca uit te pakken. Om onduidelijke redenen kreeg de thuisploeg een strafschop. Blom nam, bij afwezigheid van de vaste penaltynemer én doelman Maarten Clarijs, de strafschop. Zijn inzet was echter te zacht om de doelman van Berkdijk te verrassen. 

In de 18ste minuut opende Maikey Luijbregts de score. De aanvaller kon een voorzet tegendraads binnenschieten: 1-0. Twee minuten later verliep de aanvallende actie iets anders, maar mocht Luijbregts wederom van dichtbij scoren: 2-0.

Na de pauze probeerde Berkdijk even iets aan de situatie te veranderen, maar al snel had RFC de wedstrijd weer onder controle. Slordigheden in spel en afwerking en enkele goede reddingen van Bluekens voorkwamen erger voor Berkdijk. Dat er in het laatste kwartier nog driemaal gescoord werd, had geen invloed op het verloop van de wedstrijd.

Trainer Mo Duzgun van RFC was tevreden met de drie punten, maar over het vertoonde spel was hij minder tevreden. ,,We hebben van de week op de training ook moeten puzzelen. We missen drie spelers wegens vakantie. Ook zijn we doelman Clarijs vanwege een schouderblessure een tijdje kwijt.”

Blauw Wit’81 - DIA 2-2 (0-1) - 0-1 Remco Sluijk, 1-1 Toby Netten, 2-1 Frank van Beek, 2-2 e.d. Blauw Wit’81
,,Wij kregen in de eerste helft veel kansen. In de tweede helft was Blauw Wit’81 sterker. Gelukkig kwamen we 5 minuten voor tijd nog op gelijke hoogte. Met drie jongens uit het tweede team en één a-speler ben ik met de werklust en het resultaat dik tevreden”, zei DIA-trainer Martijn Malinka na afloop.