Volledig scherm
Het duel van Moerse Boys voor de finale van de nacompetitie gaat niet in Ermelo gespeeld worden. © Pix4Profs / Joris Knapen

Burgemeester verbiedt duel Moerse Boys in Ermelo, finale nu in Amersfoort

UPDATEMoerse Boys speelt komende zondag niet op het veld van EFC’58 in Ermelo, maar het terrein van VOP in Amersfoort. De burgemeester van Ermelo had het nacompetitieduel verboden. Met nog ongeveer 48 uur te gaan, moesten de ploeg uit Klein-Zundert en VKW op zoek naar een nieuwe locatie.

VKW uit Westerbork en Moerse Boys strijden om een plek in de hoofdklasse. Finales worden in de regel op neutraal terrein gespeeld. In eerste instantie werd het veld in Ermelo dus als geschikte locatie gevonden, maar dat feest gaat niet door. 

Voorzitter Anton Daamen van Moerse Boys sprak met de voorzitter van de club uit Ermelo. ,,Die vertelde me dat de burgemeester de veiligheid niet kan garanderen”, aldus Daamen. Burgemeester Baars van Ermelo gaf geen toestemming voor het duel. ,,Het verzoek kwam pas vandaag binnen en zou zondag gespeeld moeten worden. Dat was te laat om de veiligheid rond het duel te kunnen waarborgen.”

Zondagrust

Andere media melden dat Ermelo het duel niet op zondag wilde laten spelen vanwege de zondagsrust. Dat wordt door de gemeente naar het rijk der fabelen verwezen. ,,Dat is onjuist”, zegt woordvoerder Monique Winters. ,,De burgemeester heeft het verzoek gehad om de wedstrijd zaterdag te laten spelen. En dat verzoek kwam pas vandaag binnen. Dat is niet alleen zeer laat, maar ook alle informatie met betrekking tot eventuele veiligheid en risico’s ontbrak. Daardoor was het niet mogelijk, volgens de burgemeester, om een zorgvuldig besluit te nemen en heeft de burgemeester het verzoek niet kunnen honoreren.”