Volledig scherm
PREMIUM
Werner Marsman (links) staat zaterdag met WHS tegenover het Tholense Boys van broer Lennard Marsman (rechts) © Marcelle Davidse

Broers Werner en Lennard Marsman slaan voor Thoolse derby de koffie even over

THOLEN - Elke zaterdagochtend zoeken ze elkaar op, om met een bak koffie samen vooruit te blikken op hun wedstrijd. ,,Maar misschien zaterdag maar niet.’’ Hoe dat komt? De derby tussen Tholense Boys en WHS staat op het programma. Met Werner Marsman (25) dit jaar in de kleuren van de ploeg uit Sint Annaland. Lennard, acht minuten ouder, komt als vanouds uit voor Tholense Boys. 

Ze zijn een drieling. Ruben, de derde van het stel, staat in Tholen in de kantine achter de bar. Hun moeder is er op De Bent niet bij. Ze is op vakantie. ,,Dit is de wedstrijd die ze per se niet wilde zien.’’ Het baarde opzien op het eiland, de overstap van Werner Marsman en Roel de Nijs naar WHS. De Nijs, zoon van trainer Erwin de Nijs die zowel WHS als Tholense Boys onder zijn hoede had, woont ondertussen ook op Sint-Annaland. Marsman niet, hij woont in de binnenstad van Tholen. Maar zijn vriendin komt wel uit het WHS-dorp, net als de partner van Youri Boudou overigens. 

 1. Overzicht | Bavel en Achtmaal pakken eerste periodetitel, Kruisland verslaat Cluzona

  Overzicht | Bavel en Achtmaal pakken eerste periodeti­tel, Kruisland verslaat Cluzona

  Bavel kroonde zich op eigen kracht tot periodekampioen in de derde klasse. De groen-witten kwamen pas na rust op voorsprong tegen laagvlieger RCD, maar wist door de 3-1-overwinning het nacompetitieticket alvast te boeken. Runner-up Gilze kwam te kort. In de zondag vijfde klasse B ging de eerste periodetitel naar Achtmaal, het profiteerde optimaal van het slippertje van Gloria UC vorige week en werd op doelsaldo periodekampioen.
 2. Rake kopstoot extra smet op zware nederlaag Zundert, late treffer RBC nekt Steenbergen
  zondag 3A

  Rake kopstoot extra smet op zware nederlaag Zundert, late treffer RBC nekt Steenber­gen

  De ene week speelt Zundert de sterren van de hemel, een week later kan het helemaal anders zijn. Niet alleen ging het met ruime cijfers onderuit bij Terneuzen, het duel werd ontsierd door een rake kopstoot van een speler van Zundert. RBC voerde ook na de winterstop de druk maar eens op bij koploper Gastel. Tegen een strijdend Steenbergen was Marouane Hamdoune met een late treffer de matchwinner.