Volledig scherm
Tiago treft het Eupen van Menno Koch © Belga / Cappellen

Bredanaar Tiago met Cappellen tegen het Eupen van ex-NAC’er Koch: ‘Onze bekercampagne is al geslaagd’

Bredanaar Tiago Faria da Silva staat eind september lijnrecht tegenover Menno Koch. Met zijn amateurclub Royal Cappellen lootte de aanvaller een wedstrijd tegen eersteklasser KAS Eupen in de 1/16de finale van de Croky Cup, de Belgische beker. 

,,Dit is de kers op de taart van onze goede voorbereiding”, reageert de voormalig aanvaller van Halsteren en Baronie. ,,We zijn al vroeg begonnen dit seizoen, we hebben er al vier bekerwedstrijden opzitten. We zijn al bijna twee maanden bezig en hebben nog geen wedstrijd verloren.” Tiago is bezig aan zijn tweede seizoen bij Cappellen, dat uitkomt op het vierde niveau in België, de tweede amateurklasse genaamd. 

In België stromen de profclubs uit de Eerste Klasse in vanaf de 1/16de finales van de beker. Die ploegen zijn beschermd en krijgen een lager geklasseerde tegenstander. De loting koppelde Cappellen en Eupen aan elkaar. ,,Ik was sowieso blij dat we tegen een eersteklasser uit konden komen. Dat is geweldig, dat wil je als amateurvoetballer. Ook voor de club is het mooi, natuurlijk.”

,,Eigenlijk hadden we gehoopt op een wedstrijd tegen Antwerp. Veel jongens uit de ploeg zijn fan, hebben er in de jeugd gespeeld of zelfs in het eerste elftal. Uit tegen Antwerp was helemaal top geweest, maar Eupen is ook een eersteklasser. Vorige week hebben ze Club Brugge nog op 0-0 gehouden. Ik zag dat Menno Koch daar speelt”, gaat Tiago verder. 

Waarschijnlijk wordt de wedstrijd op woensdag 25 september gespeeld. ,,Het weekend daarvoor spelen ze tegen Standard Luik. Misschien komen ze tegen ons wel met een B-ploeg”, grapt Tiago. ,,Even serieus. Voor ons is de bekercampagne al geslaagd. We hebben vier wedstrijden gewonnen en loten tegen een eersteklasser. We hebben niets te verliezen.”

 1. Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto
  amateurvoetbal

  Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto

  Hoewel storm Dennis roet in het eten gooide op verschillende West-Brabantse amateurvoetbalvelden, stond er toch nog een smakelijk menu op het programma. Baronie had de langste adem in de hoofdklassederby tegen Moerse Boys en won dankzij twee late treffers. Roosendaal liet in de tweede klasse na om koploper Sarto pijn te doen en lijkt de titelaspiraties zo even in de koelkast te moeten bewaren. Lees alles van deze winderige voetbalmiddag terug in onderstaand overzicht.
 2. Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenverlies Halsteren
  zondag hoofdklasse b

  Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenver­lies Halsteren

  Na twee zeges op rij heeft Halsteren dure punten gemorst in de titelstrijd. Het verloor met 2-0 op bezoek bij IFC in Hendrik-Ido-Ambacht. Koploper Unitas pakte de volle buit bij OJC Rosmalen en vergrootte zo het gat met Halsteren naar zes punten. Baronie, dat al op een verdere achterstand stond, deed goede zaken door dankzij late treffers van Moustafa Mohammad en Jorik Mijnhijmer te winnen van Moerse Boys.
 3. Sluipschutter Van Eijck leidt Gilze naar zege, Akkermans scoort er vijf voor Bavel
  zondag 3B

  Sluipschut­ter Van Eijck leidt Gilze naar zege, Akkermans scoort er vijf voor Bavel

  Nooit de wind mee of tegen, maar een razende storm haaks over het veld, Gilze en Irene voetbalden door de lastige omstandigheden een parodie op een wedstrijd. Gilze, samen met Bavel in de race voor de titel, werd met 2-1 moeizaam winnaar op sportpark Verhoven. In Dordrecht was Bavel-spits Niek Akkermans op dreef. Met vijf treffers had hij een groot aandeel in de 1-8-zege bij middenmoter EMMA.
 4. De Kwik, Kwek en Kwak van Dussense Boys scoren ieder twee keer, Waspik wint van buurman Raamsdonk
  zondag 4C

  De Kwik, Kwek en Kwak van Dussense Boys scoren ieder twee keer, Waspik wint van buurman Raamsdonk

  Joeri van Heel, Lars Branderhorst en Harry Sassen staan in Dussen bekend als Kwik, Kwek en Kwak. De drie vrienden spelen al jaren samen bij Dussense Boys, maar nog nooit hadden ze samen - ieder met twee doelpunten - de totale productie voor hun rekening genomen. De derby van de Langstraat tussen Raamsdonk en Waspik werd betrekkelijk eenvoudig gewonnen door de gasten uit Waspik.