Volledig scherm
Boeimeer (blauw) archiefbeeld © Pix4Profs / Joris Knapen

Boeimeer buigt 0-4-achterstand bij rust om in 5-4-zege tegen Dussense Boys

zondag 4CBoeimeer ging met de rust met een kansloze 0-4-achterstand tegen Dussense Boys de rust in. Na de pauze lukte het Boeimeer om zich terug in de wedstrijd te knokken. De Bredase club won uiteindelijk verdiend met 5-4 van een ontluisterend Dussense Boys.

Boeimeer -Dussense Boys (0-4)- 0-1 Harry Sassen, 0-2 Youri van Heel, 0-3 Harry Dassen, 0-4 Youri van Heel 1-4 Dion Meyvis, 2-4 Jens Bakker, 3-4 Dion Meyvis (pen), 4-4 Jens Bakker, 5-4 Wim Bekker

Boeimeer had pas één keer gewonnen en een keer gelijk gespeeld. In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor Dussense Boys. Na een vroege voorsprong via Harry Sassen was de wedstrijd gelijk opgaand tot minuut 25. Daarna liep Dussense Boys uit via nog een keer Harry Sassen en twee goals van Jouri van Heel. Niks aan de hand zou je zeggen, maar niks is minder waar.

Tweede helft

Na tien minuten in de tweede helft stond het al 3-4. ,,Ja dan voel je ‘m al hangen. Ondanks dat Boeimeer zo laag staat kunnen ze echt wel aardig voetballen”, zei trainer Antoine Hoevenaren. Er werd overigens op dinsdag gespeeld omdat Boeimeer op maandag geen volledig elftal op de been kon krijgen. ,,Ja als zo een bij elkaar geraapte groep jongens voelt dat er iets in zit dan gaan ze er volledig voor natuurlijk.”

Bij zijn eigen ploeg ging ondertussen alles mis. Dit kwam mede doordat centrale verdediger Lars Stevens in de rust was uitgevallen. ,,Ja Lars zorgde wel voor veel organisatie, maar ze dachten vooral dat ze er al waren en ja dan gebeurt dit”, zei de teleurgestelde trainer.

Deze teleurstelling was er, buiten het resultaat, ook omdat de kansen op de derde periode nu vervlogen lijken. ,,Het is al geweldig dat een ploeg als Dussense Boys er gewoon in blijft in de vierde klasse. Als je dan ook nog kans hebt op een periodetitel en dat zo verspeeld, dan is de teleurstelling groot.”

 1. Unitas'30 pakt titel, Cluzona mag alsnog nacompetitie in na misstap Madese Boys, Hoeven degradeert
  zondag 2E

  Unitas'30 pakt titel, Cluzona mag alsnog nacompeti­tie in na misstap Madese Boys, Hoeven degradeert

  Na een zinderende apotheose is Cluzona door een 3-2 zege op Beek Vooruit alsnog deelnemer aan de nacompetitie. Daarvoor moest Madese Boys punten verspelen in eigen huis tegen Zundert, wat ook gebeurde: 1-1. Unitas'30 pakte zondagmiddag zowel het kampioenschap als de derde periodetitel. Hoeven werd in de spannende degradatiestrijd het kind van de rekening door aan het kortste eind te trekken tegen voormalig hekkensluiter WSC.
 2. Dennis van Nijnatten helpt Schijf aan gouden comeback, Victoria'03 kind van de rekening
  zondag 3A

  Dennis van Nijnatten helpt Schijf aan gouden comeback, Victoria'03 kind van de rekening

  De slotronde in de zondag derde klasse A zorgde voor een spannende strijd onderin de ranglijst. De vier ploegen die de nacompetitie wilden ontlopen, wonnen allemaal. Daardoor spelen Victoria’03 en Clinge nacompetitie. Schijf verzekerde zich zondagmiddag van nog één seizoen in de derde klasse. Een zege tegen Gastel bleek achteraf noodzakelijk om de nacompetitie te ontlopen. Door twee doelpunten na rust van Dennis van Nijnatten boog Schijf de achterstand om: 2-1.