Volledig scherm
Marvin Blom.

Blom pakt eindelijk overwinning met Raamsdonk

ZONDAG VIERDE KLASSE D - Raamsdonk boekte vorige week eindelijk weer een overwinning. Het duurde even (tien wedstrijden), maar dan heb je ook wat. Een dolgelukkige trainer Ricardo Aguado tot gevolg, die zijn aanvoerder Marvin Blom als een van de belangrijkste spelers ziet: „Hij vormt de kapstok van het elftal, het is om hem heen gebouwd”, aldus Aguado.

Blom (26) is realistisch. Het zou een zwaar seizoen gaan worden, als promovendus in de vierde klasse. Een jonge ploeg, nog veel te leren. Toch had hij gehoopt dat de eerste competitie-overwinning wat eerder zou komen. „Vooral twee weken terug, tegen directe concurrent SVG, verwachtte ik een winstpartij. Maar die verlies je met 0-1, een flinke domper”, zegt hij erover. Afgelopen zondag lukte het wel. „We waren feller, zaten korter op de bal, gaven meer druk vooruit. Het was het resultaat van de training, waarin we afgesproken hadden om er nu écht voor te gaan.”

Lastiger
Het wierp zijn vruchten af. Raamsdonk kwam weliswaar achter na een fout in de verdediging, uiteindelijk werd Berkdijk met 1-3 verslagen. „De sfeer is altijd goed gebleven, ook zonder overwinningen. Maar het is ook wel eens lekker om met drie punten van het veld te stappen.” De spits pikte een goaltje mee en hoopt dat de komende tijd vaker te kunnen doen. „Ik vind dat ik meer goals moet maken. Vorig seizoen maakte ik er 37 in de vijfde klasse. Dat aantal ga ik natuurlijk nu niet halen. Het is lastiger voor ons, komen minder voor de goal. Maar tien tot vijftien goals, dat moet ik zeker gaan halen nu.”

Resultaten
Of Raamsdonk in de vierde klasse hoort? „Absoluut, geen twijfel over mogelijk. We hebben een jong elftal, met veel gretige en leergierige spelers. Als we de ploeg lang bij elkaar kunnen houden, komen de resultaten vanzelf. Wij gaan een stabiele vierdeklasser worden.”

Naam: Marvin Blom
Club: Raamsdonk (zondag 4D)
Leeftijd: 26 jaar
Positie: Spits
Ambitie: Stabiele vierdeklasser worden met Raamsdonk