Volledig scherm
Trainer Peter Deelen en zoon Levi. "We praten thuis weinig over METO. © Gerard van Offeren/Pix4Profs

Bij verjongd METO 'gaat het sneller dan gedacht'

ZONDAG VIERDE KLASSE B - Met twaalf punten uit vier wedstrijden gaan ze trots aan kop. Niemand bij METO die het eerlijk gezegd had verwacht, ook trainer Peter Deelen niet. „Het gaat allemaal sneller dan gedacht.”

Bij de vierdeklasser uit Hoogerheide vertrok deze zomer zowat een elftal spelers, met de naar Roosendaal verkaste Donovan de Weert als grootste naam. Er kwam vooral jeugd voor in de plaats, zoals Gijs Verresen en Levi Deelen, de pas 17-jarige zoon van de trainer.

De jonge Deelen is duidelijk: „We spelen gewoon goed voetbal.” Peter Deelen is een clubman pur sang. Hij speelde zelf bij 249 duels in METO’s hoofdmacht. Inmiddels is Deelen bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer op Sportpark Jac van Hoek. Hij was al jeugdcoördinator bij METO, wat hij combineerde met het trainerschap bij WWV’67. Hoofdcoördinator Rob Hellendoorn vroeg hem als coach. Trainen in eigen dorp, is dat wel leuk? „Je wordt vaak op straat aangesproken. Veel mensen zijn enthousiast, een enkeling lijkt het je niet te gunnen. Dat hou je altijd.”

De vier zeges op rij overtreffen alle verwachtingen. „Veel ploegen in 4B spelen vooral fysiek voetbal. Ik dacht dat we ondergesneeuwd zouden raken." Aan de titel denkt hij niet. ,,Clubs als RBC en Alliance sla ik toch hoger aan. Maar ik hoop dat we lang meedoen.’’

  1. Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Natuurlijk was het een tegenvaller. In het beslissende duel van de nacompetitie werd het zaterdagteam van Halsteren afgedroogd door ZSC'62. Weg was de droom van promotie. Mike de Nijs was er zelf niet bij. Maar na het bekend worden van het 6-0-verlies was het ook voor hem slikken. ,,Je hoopt met de nieuwe club toch in de derde klasse te beginnen." De Nijs (23) is niet blijven hangen in het negatieve gevoel. ,,Nu moeten we dit seizoen maar dat stapje omhoog zetten."