Routinier Iwan Geense met op de achtergrond de nieuwe lichting van Noad'67 met v.l.n.r. Sam Nuijten, Julius Bevelander, Collin Moerland, Fin Filius en Brent Filius.
Volledig scherm
PREMIUM
Routinier Iwan Geense met op de achtergrond de nieuwe lichting van Noad'67 met v.l.n.r. Sam Nuijten, Julius Bevelander, Collin Moerland, Fin Filius en Brent Filius. © Pix4profs/Iman Fase

Bij elk trainingspotje wil Iwan Geense (39) winnen

nog lang niet versletenBN DeStem gaat in gesprek met de dinosauriërs van het amateurvoetbal, de routiniers op de West Brabantse velden. Vandaag met Iwan Geense (39), een levende legende in het eerste van Noad'67.

  1. Wilfred Genee beging de doodzonde onder voetballers
    PREMIUM
    Column

    Wilfred Genee beging de doodzonde onder voetbal­lers

    Op het kookpunt van het kruisverhoor komt plotsklaps de eindtune. De camera’s zoemen uit, het licht dimt. Uitzending klaar. ‘We moeten naar het Journaal...’ Wat heeft ie het moeilijk zeg, de pedante presentator uit Soest aan tafel bij Op1. Een messcherpe Jeroen Pauw en tafeldame Fidan Ekiz in een prettig aanvullende rol fileren Wilfred Genee met chirurgische precisie. Het slachtoffer kan niets anders doen dan zijn fout(en) erkennen en nóg dieper wegzakken in zijn stoel.