Volledig scherm

Beroepszaak Dongen om licentie-eis contractspelers dient maandagavond

AMATEURVOETBAL - De beroepscommissie buigt zich maandagavond over de zaak die veertien clubs, waaronder Dongen, hebben aangespannen tegen de puntenstraf die zij kregen van de licentiecommissie.

Liefst veertien clubs kregen drie punten in mindering omdat ze niet voldoen aan de licentie-eisen: de clubs hebben geen contractspelers. Ook Dongen weigert aan die eis te voldoen.

Voorzitster Angela Jansens gaf in een eerder gesprek met BN DeStem al aan strijdbaar te zijn. "Wanneer dat beroep negatief uitvalt, hebben we de mogelijkheid om een kort geding aan te spannen. Zo ver zijn we bereid te gaan."

Dongen staat niet alleen. De veertien clubs in totaal worden bijgestaan door advocaat (en voormalig prof) Keje Molenaar en hoogleraar Marjan Olfers.

De eis is volgens de juristen en de clubs in strijd met de arbeidstijdenwet: als een speler een contract moet tekenen van minimaal twaalf uur per week en daarnaast een fulltime job, dan is hij liefst vijftig uur in dienst. Dat is niet toegestaan.

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.