Volledig scherm
PREMIUM
© Pix4Profs/Tonny Presser

Bergenaar Alper Öztürk: ‘Dat Frenkie mij gelijk gaf, vergeet ik nooit meer’

Als aanvoerder leverde Alper Öztürk de ballen in bij Frenkie de Jong. Hun carrières lopen mijlenver uiteen, maar de herinneringen koestert hij.

Zodra Alper Öztürk (24) uit Bergen op Zoom over de huidige middenvelder van Barcelona vertelt, doet hij dat met een brede glimlach. De twee speelden twee jaar samen in jeugd van Willem II. ,,Toen hij bij ons in de A1 kwam, was hij echt nog een kind. Hij was zo klein. Ik denk nog vaak aan één wedstrijd in het bijzonder. We speelden tegen Ajax. Ik was de linker centrale verdediger, Frenkie stond op het middenveld. Ik zei tegen hem: je hoeft niet in de bal te komen. Als je een beetje van je tegenstander wegloopt, speel ik je in op je juiste been en kun je wegdraaien. Na de wedstrijd kwam hij naar me toe en zei hij: Alper, je hebt gelijk.”

  1. Indrukwekkende minuut stilte bij Beek Vooruit - TSC, Madese Boys boekt derde overwinning op rij
    zondag 2E

    Indrukwek­ken­de minuut stilte bij Beek Vooruit - TSC, Madese Boys boekt derde overwin­ning op rij

    Op het slechte hoofdveld van FC Tilburg nam Madese Boys drie punten mee naar huis. Rijen verloor van hoogvlieger en promovendus Roosendaal terwijl JEKA een late achterstand bij VOAB niet meer te boven kwam. Roosendaal lijkt klaar voor de topper van volgende week op het veld van Sarto. De generale repetitie tegen Rijen eindigde gisteren in 3-0. TSC wist op bezoek bij Beek Vooruit te winnen met 1-3. De minuut stilte voor Beek Vooruit - TSC was indrukwekkend.